Összehangolják az út- és közműfelújításokat Budapesten

Infostart
2010. március 3. 20:20
A jövőben Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. saját programjával hangolják össze a fővárosi útfelújításokat a közműcégek munkáival. Ha a kerületek is csatlakoznak a kezdeményezéshez, autózhatóbbá válhat a város.

Rövidesen számítógépes program hangolja össze a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és a fővárosi közműcégek által végzendő munkálatokat, valamint a budapesti útfelújításokat - tájékoztatta az InfoRádiót a Fővárosi Önkormányzat Városüzemeltetési Bizottságának elnöke.

Lakos Imre hozzátette: közműcégek már átadták a rendszer feltöltéséhez szükséges adatokat az FKF-nek, így az tavasszal már használható lesz. Ha ehhez a kerületi önkormányzatok is csatlakoznak, az ő közterületen végzett munkálataikat is a program koordinálja majd.

Gyakran előfordul, hogy egy frissen felújított utat néhány hónapon belül ismét felbontanak különféle munkák miatt. Ezzel kapcsolatban a városüzemeltetési bizottság elnöke elmondta: ennek szabályozására létezik jogszabály, akadnak azonban olyan közműproblémák, amelyeket le kell hárítani.

Természetesen adódnak azért szervezetlenségből fakadó gondok is - ismerte el Lakos Imre, aki bízik abban, hogy a program segít hosszabb távon összehangolni a munkálatokat.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást