Lendvai Ildikó: Morvai Krisztina ne hozzon szégyent Magyarországra!

Infostart
2010. március 2. 18:14
Lendvai Ildikó az MSZP elnöke lemondásra szólította fel Morvai Krisztinát, a Jobbik Európai Parlamenti képviselőjét. A szocialista párt elnöke szerint egyre megalapozottabb a gyanú, hogy a Jobbik politikusai kapcsolatban állnak a Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezettel.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke szerint Magyarország arca Európában nem lehet a terrorizmus arca.

"Az ügyészség szerint egyre megalapozottabb a gyanú, hogy egyes jobbikos politikusok aktív kapcsolatban állnak a Magyarok Nyilai nevű terrorista halálbrigáddal" - mondta.

A pártelnök úgy vélte, hogy a Jobbik és a Magyarok Nyilai kapcsolata az Európai Parlamenti választás után, Szegeden vált nyilvánvalóvá, ahol a Jobbik több szélsőséges jobboldali szervezettel is együttműködési megállapodást kötött. A találkozón jelen volt Budaházy György is.

Ezután ősszel, a párt kacérkodott a már terrorcselekményekkel gyanúsított Budaházy képviselő-jelölésével, majd nemrég nyilvánosságra került az a hangfelvétel, amely szerint Budaházy katonai vezetője volt a Magyarok Nyilainak. Morvai Krisztina, a Jobbik Európai Parlamenti képviselője ezután is kitartott Budaházy védelme mellett - hangsúlyozta Lendvai Ildikó.

"Szó van újabban Rihó Krisztiánról, a Jobbik bicskei elnökéről, akit fegyverszállítás gyanújával gyanúsít most az ügyészség és a rendőrség" - tette hozzá.

A szocialista pártelnök felszólította Morvai Krisztinát, hogy - mint mondta - ne hozzon szégyent Magyarországra Európában.

"Nem állok kapcsolatban semmilyen terrorista szervezettel" - mondta Morvai Krisztina, a Jobbik Európai Parlamenti képviselője az InfoRádió kérdésére. Hozzátette: itt lenne az ideje, hogy az MSZP eltűnjön a történelem süllyesztőjében. 


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lendvai Ildikó
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást