eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Illegális kutyaviadalok - állatvédők gyógyítják a sérült ebeket

Illegális kutyaviadalt tartottak a hétvégén a fővárosban. A rendőrség 12 férfit állított elő, kettőt őrizetbe is vett az ügy miatt. A harci kutyák jelenleg a Noé Állatotthonban vannak, rehabilitációjuk folyik - mondta az InfoRádiónak az otthon szóvivője.

A rendőrség 14 férfit állított elő, két román állampolgárságút őrizetbe is vett, miután tiltott állatviadalt tartottak Budapesten, a XVII. kerületben vasárnap. A rendőrség a Noé Állatotthon Alapítványt kereste meg, hogy segítsen három elkobzott harci kutya elhelyezésében.

Az egyik egy kölyökkutya volt, egy nagyjából hathetes szuka, valamint két felnőtt kan, mintegy háromévesek. A két pitbull terriernek súlyos sérülései vannak, az orvosok már ellátták őket, de rehabilitációra szorulnak - mondta Schneider Kinga, az alapítvány szóvivője.

A kutyák az emberekkel barátságosak, valószínűleg kifejezetten a fajtársaik ellen vadították őket. Kinológus fogja megvizsgálni őket - a kutyafélék fejlődéstörténetével, a kutyafajták kialakulásával, sajátosságaikkal foglalkozó szakember -, hiszen a kutyák veszélyesek lehetnek.

Ha az állatok egészsége megengedi, az alapítvány munkatársai megkezdik a lelki rehabilitációjukat is, azaz megpróbálják visszailleszteni őket a kutya-, illetve az emberi közösségbe. Ha ez nem lehetséges, akkor életük végéig a Noé Állatotthon Alapítvány gondoskodik róluk.

Az alapítvány szóvivője azt is elmondta, hogy bár konkrétan nem volt tudomása arról, hogy bárhol állatviadalokat tartanának, szóbeszédekből hallottak ezekről az otthon munkatársai, és el is láttak olyan ebeket, amelyeken harci sérülések voltak.

A rendőrség a honlapján azt közölte, hogy vasárnap érkezett állampolgári bejelentés a tiltott kutyaviadalról. A rendőrök a Bélatelepi úton található egyik telken szakították félbe a kutyaviadalt.

A közlés szerint az eljárás során nagy mennyiségű készpénzt, a kutyaviadalhoz és kiképzéshez szükséges eszközöket, különféle gyógyszereket, továbbá három nagy értékű gépjárművet foglaltak le a nyomozók.

A kutyaviadal rendezője önként jelentkezett kedden a XVII. kerületi Rendőrkapitányságon. A kutyaviadal helyszínét biztosító telek tulajdonosa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×