Bajnai Gordonnal is találkozik José Manuel Barroso Budapesten

InfoRádió / MTI
2010. március 2. 20:16
Bajnai Gordon miniszterelnökkel is találkozik szerdán José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, aki az Európai Néppárt európai parlamenti (EP) frakciójának vezetőségi ülésére érkezik Budapestre - közölte a kormányszóvivő

Szollár Domokos ismertetése szerint szerdán kora este érkezik Budapestre José Manuel Barroso, akinek tiszteletére Bajnai Gordon vacsorát ad a Parlament Nándorfehérvári termében.

Szájer József fideszes EP-képviselő múlt szombaton közölte, hogy az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának vezetősége csütörtökön és pénteken Budapesten tartja kihelyezett ülését; az egyik téma a munkahelyteremtés lesz, a másik az uniós források felhasználása a hátrányosabb helyzetű régiók felzárkóztatására.

Az EP-képviselő kifejtette: az ülést - amelyet a Fidesz meghívására tartanak a magyar fővárosban - a néppárti frakcióvezető és José Manuel Barroso nyitja meg.

Az eseményen jelen lesz több, a néppárthoz tartozó uniós biztos is, így a regionális ügyekért felelős, valamint az agrárpolitikáért felelős biztos. A rendezvényen Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is felszólal.