Inforádió

Meghallgatom Élő adás

"Másfél évtizede nem látott szinten a munkanélküliség\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Aláírások a ringért. Tévhit, hogy hajthatatlan az IMF. Eltűnőben a munkahelyek. Alkalmazkodó utaztatók.

Miközben Budapesten dúl a Sávolyon épülő motorversenypálya állami támogatása miatt kirobbant vita, addig a somogyi községben azért kezdtek aláírásgyűjtésbe a helyiek, hogy meg ne torpedózzák a beruházást, ami reményeik szerint munkát és bevételt hozna számukra - írja a Népszabadság. A falu független polgármestere szerint a sávolyiaknak semmi okuk nincs arra, hogy bizalmatlanok legyenek. A támadások kereszttüzébe került befektető eddig korrektnek bizonyult.

Bő másfél évtizede nem látott szinten a munkanélküliség - az a címe a Napi Gazdaság írásának. A munkanélküliségi ráta 10,8 százalékos lett a januárig tartó három hónapban - ez 2,4 százalékponttal magasabb az egy éve mértnél. A piaci elemzők szerint tovább növekszik és 11 százalék felett érheti el a csúcsot az év közepére a mutató.

A Világgazdaság a vezető hazai utazási irodákat kérdezte arról, hogy miként hangolták újra stratégiájukat, alakították át gazdálkodásukat a válságban. Általános tapasztalat a cégek körében, hogy a rövidebb és olcsóbb utak iránt erősödött a kereslet, a legnépszerűbb desztinációk pedig a közeli nyaralóhelyek lettek; az idei szezont az árérzékenység jellemzi - vázolták fel az alapvető trendeket a piaci szereplők.