eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hazahozták Farkas Pétert - képek

Hétfőn késő este hazahozták Magyarországra Andorrából Farkas Pétert. Az olimpiai bajnok birkózót kábítószerrel való visszaélés miatt ítélték hét év fegyházbüntetésre, a sportoló azonban még az ítélethirdetés előtt kisétált a bíróságról.

Nagy rendőri biztosítás mellett, München érintésével szállították Magyarországra Farkas Pétert, a repülőgép este fél 11 után szállt le Ferihegyen. Az olimpiai bajnok birkózót kommandósok sorfala kísérte.

Farkas Péter kiadatásáról február 3-án született meg a döntés Andorrában, ettől számítva a magyar hatóságoknak 30 nap állt rendelkezésre, hogy hazahozzák az olimpiai bajnok birkózót.

Farkas Péter 2008 novembere óta van szökésben; az olimpiai bajnokot egy andorrai hotelben fogta el a helyi rendőrség tavaly december 26-án. A rendőrség nagyjából egy hónappal korábban szerzett tudomást arról, hogy a körözött sportoló Spanyolországban tartózkodik. Elfogása érdekében titkosszolgálati eszközöket is bevetettek a hatóságok.

Robert Guirao, az andorrai rendőrség nemzetközi együttműködési csoportjának vezetője korábban az InfoRádióban elmondta: az elfogásnál Farkas Péter nagyon nyugodt volt, és végig együttműködött a rendőrökkel, miután azok elmagyarázták neki, hogy két nemzetközi elfogatóparancs is érvényben van ellene, ezért jobban teszi, ha követi őket a rendőrőrsre.

Az 1992-es barcelonai olimpián aranyérmet nyert Farkas Pétert, valamint testvérét és segítőjét 2004 őszén vették őrizetbe a rendőrök, mert XVII. kerületi házukban kenderültetvényt találtak. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a megismételt tárgyaláson, 2008. november 3-án az egykori sportolót 5 évi fegyházra, öccsét, Károlyt 7 évi fegyházra, segítőjüket pedig 6 évre ítélte kábítószerrel való visszaélés miatt.

A bíróság ítéletének szóbeli indoklása szünetében Farkas Károly, majd nem sokkal utána Farkas Péter is távozott az épületből, ismeretlen helyre. 2008 decemberében a Fővárosi Bíróság távollétében hét év fegyházra ítélte Barcelona olimpiai bajnokát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×