Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Magosz: korrupció gyanújába keveredhetett Benedek Fülöp

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ismét korrupciógyanús ügyben indított nyomozást az ügyészség, amelyben érintett lehet Benedek Fülöp, az agrártárca korábbi szakállamtitkára, a vagyonkezelő földügyekért felelős korábbi vezérigazgató-helyettese is - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szövetségi igazgatója.

A Magosz szövetségi igazgatója szerint ismét korrupciógyanús ügyben indított nyomozást az ügyészség, amelyben érintett lehet Benedek Fülöp, az agrártárca egykori szakállamtitkára, a vagyonkezelő szervezet földügyekért felelős korábbi vezérigazgató-helyettese.

Budai Gyula az InfoRádiónak azt mondta: január 7-én tett bejelentést a fővárosi ügyészség nyomozóhivatalánál egy 303 hektáros erdő értékesítése ügyében, mivel úgy ítélte meg, hogy bűncselekmény alapos gyanúja merült fel a tranzakcióval kapcsolatban.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének vezetője szerint egy 80 éves asszonytól kapott levélben az állt, hogy Benedek Fülöp 5 millió forintos ellenszolgáltatás fejében segített az erdőértékesítésben. Ez a kijelentés adta - illetve a továbbiakban leírtak - adták az ügyészségi eljárás alapját - tette hozzá Budai Gyula.

A Magosz szövetségi igazgatója kiemelte: az ügyben érintett Nagy Béla, a Kunsági Erdészeti és Faipari Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese is, aki a közvetítő volt.

Még meglepetések várhatóak, ugyanis a bejelentő más ügyekről is tett említést, amelyekben jelentős mennyiségű kenőpénz átadása történt - emelte ki Budai Gyula.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ