eur:
395.73
usd:
367.09
bux:
65150.05
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Magosz: korrupció gyanújába keveredhetett Benedek Fülöp

Ismét korrupciógyanús ügyben indított nyomozást az ügyészség, amelyben érintett lehet Benedek Fülöp, az agrártárca korábbi szakállamtitkára, a vagyonkezelő földügyekért felelős korábbi vezérigazgató-helyettese is - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szövetségi igazgatója.

A Magosz szövetségi igazgatója szerint ismét korrupciógyanús ügyben indított nyomozást az ügyészség, amelyben érintett lehet Benedek Fülöp, az agrártárca egykori szakállamtitkára, a vagyonkezelő szervezet földügyekért felelős korábbi vezérigazgató-helyettese.

Budai Gyula az InfoRádiónak azt mondta: január 7-én tett bejelentést a fővárosi ügyészség nyomozóhivatalánál egy 303 hektáros erdő értékesítése ügyében, mivel úgy ítélte meg, hogy bűncselekmény alapos gyanúja merült fel a tranzakcióval kapcsolatban.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének vezetője szerint egy 80 éves asszonytól kapott levélben az állt, hogy Benedek Fülöp 5 millió forintos ellenszolgáltatás fejében segített az erdőértékesítésben. Ez a kijelentés adta - illetve a továbbiakban leírtak - adták az ügyészségi eljárás alapját - tette hozzá Budai Gyula.

A Magosz szövetségi igazgatója kiemelte: az ügyben érintett Nagy Béla, a Kunsági Erdészeti és Faipari Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese is, aki a közvetítő volt.

Még meglepetések várhatóak, ugyanis a bejelentő más ügyekről is tett említést, amelyekben jelentős mennyiségű kenőpénz átadása történt - emelte ki Budai Gyula.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×