Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fodor Lajos: Ekkora botrányt még nem élt meg a honvédség

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Honvédség egykori parancsnoka szerint elképzelhetetlen, hogy ilyen összegű pénzek eltűnéséről csak egy-két ember tudott. Fodor Lajos volt ausztrál nagykövet az InfoRádiónak azt mondta: 38 éves pályafutása során nem látott a honvédségnél ilyen nagy botrányt.

Megdöbbentette és elszomorította Fodor Lajost, a Magyar Honvédség volt parancsnokát a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen (ZMNE) kitört botrány. Az egykori ausztrál nagykövet szerint a történtek óriási erkölcsi kárt okoztak az egyetlen magyar katonai tanintézetnek.

"Nagyon bízom abban, hogy ebből nem fognak mélyreható következtetéseket levonni, hiszen egy-két ember törvényellenes cselekedetei nem rombolhatják le teljesen a honvédség nimbuszát" - mondta Fodor Lajos. Hozzátette: harmincnyolc évig volt katona, de nem emlékszik olyan ügyre, aminek kapcsán tábornokokat vettek volna őrizetbe.

A ZMNE rektorának előzetes letartóztatásával kapcsolatban Fodor Lajos azt mondta: az talán érthető lett volna, ha Szabó János olyan korrupciós ügybe keveredik, ami a szakmájával összefügg, "ha valakinek ötmillió forintért doktori címet ad. De az, hogy egy szállítmányozási céggel hogy kerülhet kapcsolatba egy rektor, azt fel nem tudom fogni" - jegyezte meg.

A honvédség volt parancsnoka megjegyezte: elképzelhetetlen, hogy ekkora összegek - körülbelül kétmilliárd forint - eltűnéséről a Honvédelmi Minisztériumban csupán egy-két ember tudott.

Hanganyag: Nagy Tamás