Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fidesz: Szekeresnek azonnal távoznia kell!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Azonnali lemondásra szólította fel a Fidesz Szekeres Imre honvédelmi minisztert; az ellenzéki párt szerint megdöbbentő és elképesztő mindaz, ami a tárca környékén történik.

Csampa Zsolt, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes tagja pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a Honvédelmi Minisztériumban (HM) uralkodó "áldatlan állapotok", káosz és korrupció azt bizonyítják, hogy a kormány teljesen alkalmatlan és méltatlan feladata ellátására.

Az ügy politikai felelőse a kormány és Szekeres Imre szakminiszter, akinek be kell ismernie politikai felelősségét, és még pénteken távoznia kell hivatalából - közölte a fideszes politikus.

Csampa Zsolt megdöbbentőnek és elképesztőnek nevezte azt, ami a honvédelmi tárca környékén történik, hogy tábornokokat "csuknak le".

A Honvédelmi Minisztériumban kellene a legnagyobb rendnek és fegyelemnek lennie; "azt gondolom, István, ezzel egyetértesz te is" - mondta a fideszes politikus, megszólítva a sajtótájékoztatóján jelen lévő Bocskai Istvánt, a tárca szóvivőjét.

A honvédségnek és a HM-nek határozott és szilárd irányítási rendszerrel kell rendelkeznie, amely nem engedhet meg semmi olyat, ami az elmúlt időszakban történt - hangsúlyozta Csampa Zsolt, hozzátéve: bízik abban, hogy azokra, akik a honvédség, a HM és az Afganisztánban is szolgálatot teljesítő katonák becsületét is megsértették, a törvény kellő mértékben lesújt majd.

A HM szerdán közölte az MTI-vel, hogy a honvédelmi miniszter azonnal felfüggesztette hivatalukból azokat a katonákat, akik ellen vesztegetési ügyben nyomoz a Budapesti Katonai Ügyészség, a vezérkari főnök kezdeményezésére pedig hivatásos katonai jogviszonyuk megszüntetéséért méltatlansági eljárás indult. A HM ezt azzal kapcsolatban tudatta, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség bejelentette: vesztegetés miatt nyomoznak, amely érinti a Honvédelmi Minisztérium tulajdonában és felügyelete alatt álló egyik gazdasági társaságot.