eur:
393.14
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Vádemelési javaslat az euróhamisítók ellen

Vádemelési javaslatot tett a Nemzeti Nyomozó Iroda egy egy évvel ezelőtti elkövetett euró-hamisítási bűncselekmény ügyében - tájékoztatta az InfoRádiót az NNI Pénz- és Bankkártya-hamisítás Elleni Alosztályának vezetője.

Makó Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda pénz- és bankkártya-hamisítás elleni alosztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: tíz ember - köztük külföldiek - ellen javasoltak vádemelést egy euróhamisítási ügyben.

Az esetre akkor derült fény, amikor a rendőrök tavaly április 27-én a fővárosban, a Nyugati pályaudvar mellett egy parkolóban három magyar állampolgárt igazoltattak, és egyiküknél 97 darab hamis 200 eurós bankjegy került elő.

Három héttel később, május 19-én egy szír és két bolgár állampolgárt fogtak el a rendőrök, a gyanú szerint ugyanis részt vettek a hamis bankjegyek terjesztésében. A két bolgár ellen az NNI már 2007-ben is nyomozott hasonló bűncselekmények elkövetése miatt.

A nyomozás során tíz főre duzzadt a gyanúsítottak köre, akik közül hatan jelenleg előzetes letartóztatásban vannak. Az NNI a nyomozást lezárta és vádemelési javaslattal megküldte az iratokat az ügyészségnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×