eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szepessy Zsolt újabb népnevelő ötlete

Népszavazást kezdeményez a gyermekek rendszeres iskolába járása érdekében az Összefogás Párt elnöke. Szepessy Zsolt, aki egyben Monok polgármestere is, hangsúlyozta: azt szeretné, ha nem kapnának segély azok a szülők, akik nem küldik iskolába gyermeküket.

A politikus, mielőtt az Országos Választási Irodán leadta a kérdőívet, azt mondta: a szülőktől indokolt esetben megvont összeget a helyi gyermek- és családvédelmi központokhoz utalná.

Szepessy Zsolt kedden megerősítette, hogy Monok önkormányzata az ombudsman felszólítása ellenére sem vonja vissza a településen a szociális kártyáról szóló rendeletet, sőt annak országos kiterjesztését kezdeményezi.

Korábban Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa felkérte Monok képviselő-testületét: hatvan napon belül vizsgálja felül, és helyezze hatályon kívül a rendeletet, mert azzal korlátozta az állam által nyújtott szociális segélyek felhasználását.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×