eur:
392.51
usd:
365.96
bux:
66789.64
2024. április 25. csütörtök Márk

Jelentősen csökkent Dávid és Herényi népszerűsége

Számottevően csökkent az MDF két vezetőjének támogatottsága a Medián adatai szerint. Dávid Ibolya elnököt a megkérdezettek 24 százaléka látna csak szívesen a következő években fontos politikai tisztségben, míg Herényi Károly elnökhelyettes mutatója mindössze 15 százalékos.

Az elmúlt hetekben egyértelműen megfigyelhető volt az MDF támogatottságának csökkenése, ezt jelzi, hogy két fontos vezetője, Dávid Ibolya és Herényi Károly népszerűsége is számottevően visszaesett - mutatott rá Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója.

A politikusok népszerűségi listáját továbbra is Sólyom László köztársasági elnök vezeti, ám mindössze 1 százalékponttal marad el tőle Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, 55 ponttal, ami azt jelenti, hogy a megkérdezettek 55 százaléka látná őt szívesen valamilyen fontos tisztségben.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke 32 ponton áll, Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje 24 ponton, míg Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje 23 ponton, ezzel lényegesen népszerűbb, mint az által képviselt párt. Közülük Mesterházy Attila ismertsége nőtt lényegesen, január óta 6 százalékponttal.

A baloldal politikusai közül Bajnai Gordon népszerűsége kiemelkedő, igaz, ő nem tagja az MSZP-nek.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×