Járai Zsigmond: Tíz pontból felet kap a teljesítményére a Bajnai-kormány

Infostart
2010. február 25. 10:45
Járai Zsigmond korábbi jegybankelnök véleménye szerint a Bajnai kormány egy tízpontos skálán fél pontot kapna az eddigi teljesítményére. A Corvinus Egyetemen szervezett beszélgetés előtt az InfoRádiónak azt nyilatkozta: a következő kormánynak mielőbb át kell alakítania az adórendszert, és csökkenteni a költségvetés felesleges kiadásait.

A Bajnai-kormány tíz szükséges feladatból csak egyet végzett el, de azt is rosszul: bár csökkentette a költségvetés deficitjét, azt rossz szerkezetben tette. Így egy tízpontos skálán fél pontot lehetne adni a teljesítményére - fogalmazott Járai Zsigmond az InfoRádiónak.

A korábbi jegybankelnök hangsúlyozta: az új kormány első teendője, hogy újjá kell építenie az országot: növelnie kell a versenyképességet azzal, hogy csökkenti az adót, munkahelyeket teremt, csökkenti a bürokrácia mértékét, visszaszorítja a korrupciót, átrendezi a költségvetési kiadásokat és hatékonyabb szociálpolitikát valósít meg, valamint több pénzt kell a gazdaságba pumpálnia.

Járai Zsigmond szerint a Bajnai-kormánynak az utóbbi egy évben nem sikerült megfelelően kezelnie a gazdasági válságot, és Magyarország ugyanolyan kírzisben van, mint volt, csak a Nemzetközi Valutaalap mentette meg az összedőléstől.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást