Még mindig nem tudni, mikorra készül el a Margit híd

Infostart
2010. február 24. 13:00
A hideg téli időben sem állt le a Margit híd felújítása, bizonyos munkálatokat azonban szüneteltetni kellett - mondta az InfóRádiónak a Margit híd rekonstrukcióját végző konzorcium szóvivője. Tóth Kata arról is beszélt, hogy jelenleg is tárgyalnak a híd átadásának határidejéről.

Még mindig nem lehet pontosan tudni, mikor ér véget a Margit híd felújítása, erről továbbra is tárgyal a fővárossal a kivitelező MH 2009 konzorcium - mondta annak szóvivője az InfoRádiónak nyilatkozva. Tóth Kata hozzátette: a munkavégzést megnehezítette a téli hideg.

Januárban, mivel tartósan mínusz 5 Celsius-fok alá csökkent a hőmérséklet, néhány napra leálltak az acélszerkezeti és a hegesztési munkák, a betont sem tudták vágni, hiszen ahhoz hűtővíz szükséges, a mentőcsónakot pedig a jégzajlás miatt kellett behúzni - magyarázta a szóvivő.

A tervek szerint a hidat augusztus 21-én kellene átadni a forgalomnak, ez a határidő azonban a tárgyalások nyomán akár december közepéig is kitolódhat, míg az átkelőt várhatóan jövő tavasszal történhet meg.

Korábban komoly vita alakult ki amiatt, hogy a főváros egyoldalúan megváltoztatta a híd felújításának kiviteli terveit, így az átkelőnek csak az egyik oldalára kerül kerékpársáv. Ezzel kapcsolatban Tóth Kata elmondta: a konzorcium arra kapott megbízást, hogy az északi oldalon kétsávos bicikliutat alakítson ki.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást