eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Apad a Kraszna és a Túr

Megkezdődött az árhullám apadása a Kraszna felső és a Túr teljes magyarországi szakaszán - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.

A Kraszna vízszintje 13 centiméterrel mérséklődött Ágerdőmajornál és a folyó alsó szakaszán a legutóbbi 24 órában, Kocsord térségében is a tetőzéshez közelít az árhullám - mondta Bodnár Gáspár. Hozzátette: a Túr a Krasznánál valamivel gyorsabban apad, de még mindkét folyó mentén szükség van az elsőfokú készültség fenntartására.

Csökkent a belvizes terület nagysága is Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, jelenleg 12 ezer hektár van víz alatt, 1400 hektárral kevesebb, mint kedden. A 12 belvízvédelmi szakasz közül hatban tartanak fenn első- és másodfokú készültséget. A vízügyi igazgatóság 13 szivattyúteleppel 2,5 millió köbméter belvizet emel át naponta az elöntött határrészekről a folyókba és csatornákba. Az ár- és belvíz elleni védekezésben 167 vízügyi szakember vesz részt Szabolcsban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×