eur:
393.29
usd:
367.95
bux:
65896.84
2024. április 24. szerda György

A Tiszántúlon megduplázódott a vízzel borított területek nagysága

Két nap alatt megduplázódott a vízzel borított földterületek nagysága a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) térségében - közölte Bara Sándor igazgató, védelemvezető.

Tájékoztatása szerint már több mint 16 ezer hektár földet borít belvíz, abból 4.100 hektár vetés, 3.550 hektár pedig szántóföld. Jelenleg 22 szivattyútelep működik az igazgatóság területén, ezek szerdán több mint 2,7 millió köbméter vizet emelnek át a befogadókba.

Bara Sándor elmondta azt is, hogy nyolc védelmi szakaszon - a Tisza mentén, a Kösely, a Hamvas-Sárrét és a Berettyó térségében - másodfokú a belvízvédelmi készültség.

Hozzátette: a folyók áradnak, emiatt a Hortobágy-Berettyón másodfokú, a Berettyó torkolatánál elsőfokú árvízvédelmi készültséget tart fenn a Tikövizig. A védekezésben összesen 169-en vesznek részt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×