Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tarlós: vitatkozás helyett nézzük a tényeket!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tarlós István szerint új szellemiségre, szakmai szemléletű politikára lenne szükség a fővárosban és az országban.

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-KDNP frakciószövetségének a vezetője egy hétfő esti, újpalotai fórumon azt hangoztatta: a választás előtt a tényeket kell mérlegre tenni, ehhez pedig őszinteségre és politikai bátorságra van szükség, nem pedig vitatkozásra.

Arra mutatott rá, a fővárosban másfél évtizedük, míg az országban nyolc évük volt arra a szocialista-szabaddemokrata politikusoknak, hogy megvalósítsák a programjaikat.

Mint fogalmazott, most már ki kell tenni a lapokat az asztalra, hogy a választók érzékelni tudják a különbségeket. Tarlós István ezért azt javasolja a korábban koalícióban működő fővárosi szocialistáknak és liberálisoknak, "tegyék ki az asztalra ők is", hogyan szavaztak a vizsgálati kezdeményezéseknél, miért ilyen nagy a főváros adóssága, hogyan áll a metróépítés vagy a felszíni közlekedés.

Tarlós István szerint igaza van Lendvai Ildikó MSZP-elnöknek, amikor azt mondja, hogy a tényeket kell nézni. A frakciószövetség vezetője szerint ehhez a fővárosban elég lenne elővenni az elmúlt évek döntéseit tartalmazó közgyűlési határozatokat, szavazási listákat vagy jegyzőkönyveket, hogy a választók tisztán lássanak.

Úgy látja, a szocialisták ma vitatkozással, programok ütköztetésével akarják félrevezetni és összezavarni a közvéleményt, hogy az emberek ne az elmúlt évek tényeire figyeljenek.

A frakciószövetség vezetője, utalva a két ciklussal korábbi szocialista-liberális politikai szlogenre, azt kérdezte, "hová lett a lé?", hogyan keletkezett a 20 ezer milliárd forintnyi államadósság, amelyik meghaladja a Kádár-rendszer alatt felhalmozott valamennyi adósságot.

Tarlós István utalt Molnár Csaba (MSZP) kancelláriaminiszter a napokban tett kijelentésére, ami szerint a fideszes vezetésű önkormányzatok adóssága miatt van ma rossz helyzetben az ország. Ezzel összefüggésben arra mutatott rá, hogy csak a szocialista-liberális vezetésű főváros egyedül több adósságot halmozott fel, mint a 100 fideszes önkormányzat.

Tarlós István szerint ma mindenről lehet beszélni Budapesten, csak rendről, rendszerelvűségről és pragmatikus gondolkodásról nem.

A frakciószövetség vezetője XV. kerületi, újpalotai fóruma az első volt abban a kampánysorozatban, melynek során az ellenzéki várospolitikus a következő hetekben ellátogat a főváros valamennyi kerületébe.

A fórumon felszólaló László Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője és egyben képviselőjelöltje szerint az ország vezetése ma rossz példát mutat, és a politikusok a döntéseik során nem a közösség felvirágoztatására gondolnak.

Elmondta, úgy látja, a jelenlegi nehéz helyzetből csak "kemény munkával lehet kijönni". Azt hangoztatta ugyanakkor, hogy az emberek jövőjét, az álmaikat, reményeiket nem lehet elvenni.