eur:
393.09
usd:
367.22
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Mesterházy most összefogna

Mesterházy Attila szerint a különböző politikai oldalaknak össze kell fogniuk, hogy a rendszerváltás eredeti álmát valóra lehessen váltani.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában hétfőn azt mondta: e cél eléréséért enyhíteni kell a gazdasági világválság hatásait, vissza kell szerezni a politikába vetett bizalmat és fel kell lépni a radikalizmus, a szélsőjobboldal térnyerése ellen. Hozzátette: a két politikai oldalnak össze kell fognia a "nemzeti minimumhoz" tartozó ügyekben.

Múlt szombati programhirdető beszédével kapcsolatban a kormányfőjelölt leszögezte: a politikának nem önmagáról kell szólnia, e helyett a mindennapi élet problémáira kell választ adnia, az ország, a nemzet érdekében kell tevékenykednie. Ennek kapcsán kiemelte, hogy a Fidesz az elmúlt nyolc évben a kisebb szakpolitikai ügyeken kívül semmiben nem értett egyet a kormányoldallal, pedig ez idő alatt több ügyben is történtek pozitív fejlemények.

Bár a válságkezelő program sok áldozatot kívánt meg, annak eredményeként Magyarország erősebben, versenyképesebben kerül ki a válságból, amint ahogy abba belement - hangsúlyozta Mesterházy Attila.

Arra a kérdésre, a választásokon előfordulhat-e, hogy az MSZP visszalép a Fidesz javára egy esetleges Jobbik egyéni győzelem megakadályozásáért, azt mondta: erre ma még nem lehet felelni, a kérdéssel az első forduló után kell foglalkozni; ma az MSZP azért dolgozik, hogy minél sikeresebben szerepeljen a választáson.

A szocialista kormányfőjelölt arra a felvetésre, mi az oka a radikalizmus erősödésének, azt válaszolta, hogy a 2006-os konvergenciaprogrammal, költségvetési szigorral kezdődő folyamatos megszorítás érzése és a világgazdasági válság hatása az emberekben egzisztenciális bizonytalanságot eredményezett; e mellett az elmúlt 20 évben csökkent a politika iránti bizalom.

Megismételte, hogy itt az idő: a Fidesz és Orbán Viktor is csatlakozzon az MSZP-hez a szélsőjobboldallal szembeni küzdelemben, közös érdek a szélsőjobboldal visszaszorítása, hiszen az rombolja a demokráciát.

A szombati beszéde fogadtatását firtató kérdésre Mesterházy Attila azt mondta: a fogadtatás pozitív volt, a beszéd célja az MSZP programjának, ajánlatának, a nemzeti modernizációnak a meghirdetése volt, illetve az, hogy jövőképet, politikai víziót vázoljon, valamint lelkesítsen. Szerinte fel kell rázni a szocialista szavazókat. Megismételte: aki otthon marad, az a szélsőjobboldalra szavaz.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×