eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk

Nemzeti modernizációt javasol Mesterházy Attila

A baloldalnak a visszafordulás helyett a haladást kell választania - hangsúlyozta az MSZP kampánynyitó rendezvényén a párt miniszterelnök-jelöltje. Az eseményen Lendvai Ildikó pártelnök azt hangsúlyozta, hogy az MSZP-nek ki kell állnia az ország önbecsüléséért.

A világválság lezárt egy korszakot, a "mérföldkő" után ki kell jelölni Magyarország helyét a válság utáni világban, amihez nemzeti modernizációra van szükség, amelynek az élet minden területére ki kell terjednie - mondta Mesterházy Attila az MSZP kampánynyitó rendezvényén. Hozzáfűzte: a nemzeti modernizáció az egész nemzet közös vállalkozása kell, hogy legyen, ezért közmegegyezésre kell jutni.

A kormányfőjelölt bemutatta az MSZP most elkészült 50 oldalas kormányprogramját, amely a foglalkoztatás, az oktatás, a szociális ügyek, az egészségügy, a vidékfejlesztés, a gazdaság és állam szerepe kapcsán tartalmazza a vállalásokat.

Mesterházy Attila beszédében arra kérte Orbán Viktort és a Fideszt, hogy csatlakozzon pártjához a szélsőségek elleni küzdelemben. Mint mondta ebben az ügyben őszinte beszédre, egyenes mondatokra van szükség, és abba kell hagyni a mellébeszélést.

Kiemelte: az MSZP megvédi demokráciát, a jogállamot, az emberi méltóságot, és kiáll azok mellett, akiket faji, etnikai vagy politikai diszkrimináció ér. "A dübörgő bakancsokkal csak az álmainkat taposhatjuk el" - fogalmazott.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: aki távol marad a választásoktól, az a szélsőjobboldalra szavaz.

A szocialista kormányfőjelölt kiemelte: közösen meg lehet valósítani a rendszerváltás álmát. "Új jelölt vagyok, új világképpel" - fogalmazott, majd hozzáfűzte: arra tette fel az életét, hogy beváltsa a rendszerváltás álmát, ettől függ gyermekei sorsa, jövője, ennél nem kell nagyobb motiváció.

Fel kell venni a kesztyűt

A rendezvényen Lendvai Ildikó pártelnök arról beszélt, hogy az MSZP-nek fel kell vennie a kesztyűt, és ki kell állnia az ország önbecsüléséért. A szocialista párt elnöke kiemelte: "elég a nyuszi magatartásból, a szemlesütésből". "Itt az ideje, hogy a szocialisták megszólaljanak, van miről, és van kinek, fel a fejjel magyar baloldal!"

Hangsúlyozta: a szocialistáknak muszáj megküzdeniük a baloldal erejéért, az ország jövőjéért, a saját hitelükért, meg kell védeniük a jogot félelemmentes élethez, a baloldali ember egyenrangúságához, az önálló véleményhez, vitához, a politikai-kulturális sokszínűséghez, az igazi demokráciához.

Az MSZP ereje abban van, hogy többen vannak a támogatói, mint gondolnák, ellenfelei a párt, a nemzet önbizalmát akarják elvenni - szögezte le a pártelnök. Aki a nemzet önbizalmát tépázza, aki "lúzernépnek", örök vesztesnek tünteti fel a válsággal is megküzdő Magyarországot, aki a versenyszellemet, hitet teszi tönkre, az rosszat tesz a hazának - fogalmazott.

Lendvai Ildikó szerint nincs romokban az ország, nem "pusztul a nemzet". A romokat vizionálóknak azt üzente, ha egy olyan országban kellene élniük, mint amilyennek mondják, rögtön elájulnának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×