eur:
394.22
usd:
370.3
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

300 milliót bukhat a legnagyobb állami erdőgazdaság

Engedély nélküli devizaügyletek miatt 300 millió forintos kár érheti a Bakonyerdő Zrt.-t, ahol vizsgálat vizsgálatot, feljelentés feljelentést követ - írja a Népszabadság.

Eddig nagyjából 300 millió forintos kár érhette a Bakonyerdő Zrt.-t, és így a magyar államot a legnagyobb magyarországi erdőgazdaság vezetői által kötött kockázatos devizaügyletek miatt. A tranzakciókat engedélyező vezérigazgatót, Horváth Lászlót és a pénzügyekért felelős helyettesét, Györkös Károlyt még tavaly menesztették, őket a lap információi szerint gyanúsítottként hallgatták meg a rendőrségen. Horváth László elmondta, hogy az első két évben 300 millió forintos nyereséget könyvelhettek el, de a forint gyengülése miatt 2008 végére 900 milliós mínuszba fordult az egyenleg - áll a Népszabadság cikkében.

A Magyar Nemzet értesülése szerint ügyészek várták a Ferihegyi repülőtéren a Honvédelmi Minisztérium egyik volt főosztályvezetőjét, akit nemrég hívtak haza a külföldi szolgálatból. A dandártábornoknak vélhetően köze lehet ahhoz a vesztegetési ügyhöz, amelyben néhány hete eljárást folytatnak. A gyanút annak az ezredesnek a vallomása alapozhatta meg, aki terhelő bizonyítékkal szolgálhatott a katonai akadémia rektorának korrupciós ügyében is.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×