eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Vita Magyarország jövőjéről

Koppenhága után: Környezettudatos gondolkodást, politikát és cselekvést a fenntartható fejlődésért címmel pénteken rendezik meg a II. Magyarországi Klímacsúcsot Budapesten.

A találkozó a Klíma Klub szerint egyedülálló lehetőséget ad a magas rangú politikai, gazdasági, tudományos és civil szervezetek képviselőinek, hogy nézeteiket kifejthessék az éghajlatváltozással kapcsolatban, és megvitassák, milyen lépésekre van szükség egy fenntarthatóbb jövő elérése érdekében.

A konferenciát nagy érdeklődés övezi, hiszen többek között részt vesz rajta Szabó Imre környezetvédelmi miniszter, Láng István a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács társelnöke, Greg Dorey Brit nagykövet, illetve Jos Delbeke, az EU Környezetvédelmi Bizottságának főigazgatója is - közölte a Klíma Klub.

A Klíma Klub a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Energia-Klíma munkacsoportjának tagjaként részt vett az Éghajlatvédelmi Kerettörvény szakmai előkészítésében, amelynek a célja egyebek között az, hogy Magyarországon az 1990-es bázisévhez viszonyítva a szén-dioxid és egyéb üvegházhatású gázok 2020-ig negyven százalékkal, 2050-ig pedig nyolcvan százalékkal csökkenjenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×