Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Norvégia két aranyat is szerzett csütörtökön Vancouverben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A vancouveri téli olimpiai csütörtöki versenynapja többek között a 100. norvég aranyat, illetve a műkorcsolyázóknál a Jevgenyij Pljuscsenkót legyőző amerikai Evan Lysacek diadalát hozta. A magyarok közül az alpesi síző Berecz Anna szuper kombinációban a 27. lett, míg a férfi sílövők 20 km-es egyéni versenyszámában Tagscherer Imre 82. helyen zárt.

A nap első éremosztására a női sílövők 15 km-es egyéni számában került sor, ahol a norvég Tora Berger diadalmaskodott, megszerezve ezzel hazája századik olimpiai elsőségét.

Ezt követően az alpesi sízők női szuperkombinációs számában a német Maria Riesch nyert, miután az erősségének számító műlesiklásban nagyszerű menetet produkált, ráadásul a lesiklást követően vezető nagy riválisa, az amerikai Lindsey Vonn kiesett. Itt Berecz Anna a 27. helyet szerezte meg.

A hazai közönség is ünnepelhetett egy aranyérmet, miután a gyorskorcsolyában női 1000 méteren a világbajnoki címvédő, a Világkupa sorozatban élen álló Christine Nesbitt győzött.

A nap egyik legizgalmasabb versenyét a férfi sílövők 20 km-es egyéni számában rendezték: itt a norvég Emil Hegle Svendsen nyakába került az aranyérem, és miután honfitársa, a legendás Ole Einar Björndalen és a fehérorosz Szergej Novikov ugyanannyival maradt le, két ezüstérmet osztottak ki.

A hódeszkások női félcső számában az ausztrál Torah Bright győzött, úgy, hogy az első futamban bukott, ám második nekifutásra már nagyszerű "produkcióval" rukkolt elő.

A férfi műkorcsolyázók küzdelmeiben nem sikerült a címvédés a háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok orosz Jevgenyij Pljuscsenkónak, miután az amerikai Evan Lysacek jóval pontosabb kűrt mutatott be, és ezzel diadalmaskodott.

A férfi jégkorongtornán nagy meglepetésre a kanadaiak csak büntetőkkel tudták legyőzni a svájciakat.

A vancouveri, XXI. téli olimpia csütörtöki versenynapjának győztesei, és a magyar indulók eredményei:

Győztesek:
----------
alpesi sí, női szuperkombináció:
Maria Riesch (Németország)
sílövészet, női egyéni, 15 km:
Tora Berger (Norvégia)
sílövészet, férfi egyéni 20 km:
Emil Hegle Svendsen (Norvégia)
gyorskorcsolya, női 1000 m:
Christine Nesbitt (Kanada)
műkorcsolya, férfiak:
Evan Lysacek (Egyesült Államok)
hódeszka, női félcső:
Torah Bright (Ausztrália)

Magyar eredmények:
------------------
alpesi sí, női szuperkombináció:
27. Berecz Anna
sílövészet, férfi egyéni 20 km:
Tagscherer Imre 82.