Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Miért lárifárizik Orbán Viktor?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz politikusai nem állnak ki nyilvános szakmai vitára az MSZP-vel. Legalábbis erre lehet következtetni Orbán Viktor pártelnök szavaiból, aki szerint viták helyett politikai irányváltásra lenne szükség.

Videoüzenetben hívta nyilvános szakmai vitára a Fidesz szakpolitikusait az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Mesterházy Attila az ellenzéki párt elnökének címezve azt mondta, a választók megérdemlik, hogy meghallgathassák a két párt érveit.

Mesterházy Attila szerint az általa ajánlott témák meghatározóak Magyarország jövője szempontjából, ezért meg kell tisztelni a választókat azzal, hogy ezekről a témákról a nagy nyilvánosság előtt folytatunk egy párbeszédet, vagy vitát.

Mesterházy Attila elképzelései szerint február 22. és március 15. között a gazdaság, a fejlesztéspolitika, a nyugdíjak és szociális ügyek, a kül- és nemzetpolitika, az egészségügy, az oktatás és kultúra, a biztonság, valamint a mezőgazdaság témájában kellene vitatkozniuk.

A Fidesz elnöke viszont nem így látja. Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén a gazdaság rendbetételének szükségessége kapcsán válaszolt a kihívásra.

Orbán Viktor kijelentette: vannak, akik azt gondolják, hogy ehhez szakpolitikai vitákon keresztül lehetne eljutni. Ha nem lenne stílszerűtlen lopott áruval dicsekedni, azt mondhatnám, hogy lárifári. Nem szakpolitikai vitákra van szükségünk, mert minden szakpolitikai kérdésre világos alternatívák állnak rendelkezésre. Ahhoz, hogy eredményt tudjunk elérni, és a magyar gazdaságot talpra tudjuk állítani, egy új irányt kell szabni.

Orbán Viktor úgy jellemezte a mostani helyzetet, hogy Magyarország előtt egy fa dőlt keresztbe az úton. Szerinte most nem elméletekre és ötletekre van szükség, hanem 30 markos legényre, akik elhárítják az akadályt. A Fidesz elnökének metaforája szerint a 30 markos legény egy új erős kormány, amely tartható költségvetéssel józan döntéseket hoz. Erről további részleteket nem közölt, annyit viszont elmondott, hogy Járai Zsigmond volt jegybankelnök és Matolcsy György egykori gazdasági miniszter munkájára is számít a következő négy évben.