Inforádió

Meghallgatom Élő adás

MDF: szigorú következményei lesznek a \"kibeszélésnek\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szigorú következményei lesznek az MDF-ben a \"kibeszélésnek\", a többségi akarat ellen tett minden lépésnek - így döntött a demokrata fórum országos választmánya, amely magához vonta a budapesti választmány jogkörét.

A testület az ülésen több mint 90 százalékos támogatottsággal elfogadta a párt kampánystratégiáját is - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Dávid Ibolya MDF-elnök szerdán úgy fogalmazott: a választmány a párt "saját belső demokráciája" okozta "nehézségek" kezeléséért ül össze. Közölte: a párt pénteki országos választmányával lezárnak egy korszakot, amelyben az MDF saját belső demokráciája olyan nehézségeket okozott a választásokkal összefüggésben, ami eltereli a választók figyelmét az MDF minden korrekt törekvéséről és szándékáról.

Az ügy előzménye, hogy a HírExtra portál szerdán azt közölte: Bokros Lajos kedd este elektronikus levélben tudatta a párt vezetőivel, hogy visszalép a miniszterelnök-jelöltségtől és a párt listavezetői posztjáról, ha a vezetők nem tudnak úrrá lenni az MDF-ben kialakult káoszon. Az MTI információi szerint Bokros Lajos nem a párt vezetőivel, hanem az MDF kommunikációjáért felelős munkatársaival közölte elhatározását.

Dávid Ibolya minderre úgy reagált: a támadások felháborítják Bokros Lajost és őt is. Közölte: fegyelemre és egységes kommunikációra van szükség az MDF-ben.

A pénteki választmányi ülésen "be fogjuk fejezni ezt a fajta kibeszélőshow-t, nem lesz magánvélemény az MDF-ben sem, és ezt egy testület fogja garantálni" - mondta.

A választásokig nem ülésezhet az MDF budapesti választmánya

Az MDF országos választmánya (ov) április 25-ig magához vonta a budapesti választmány jogkörét - jelentette be az országos választmány pénteki ülését követő sajtótájékoztatón Makay Zsolt.

Az ov elnöke közölte, hogy a budapesti választmány április 25-ig nem tarthat ülést és döntéseit a választásokig az országos választmány hozza meg. Hozzátette, a budapesti választmány elnöke Lévai Zoltán maradt. Egyúttal visszaállították az összes fővárosi kerületi szervezet működését.