eur:
395.07
usd:
365.52
bux:
65379.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Bokros Lajos: az MDF jelöltje vagyok és maradok

Bokros Lajos pénteken cáfolta azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint a parlamentbe kerülés érdekében az MDF szövetkezne a Lehet Más a Politika (LMP) párttal.

A Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltje az általa "nemtelen támadásoknak" nevezett információkra reagálva tatabányai sajtótájékoztatóján leszögezte: "az MDF tagjait, szimpatizánsait, választóit és az egész magyar társadalmat szeretném biztosítani arról az egyértelmű elhatározásomról, hogy az MDF jelöltje vagyok és maradok".

"Az MDF 80-90 százalékban egységes, elkötelezett a program és a helyi jelöltek támogatása mellett, annak érdekében, hogy mint az egyetlen működőképes és elfogadható programmal rendelkező párt minél nagyobb szerephez jusson a magyar parlamentben és a magyar politikában" - tette hozzá a politikus.

Bokros Lajos elmondta, hogy Komárom-Esztergom megye öt MDF-es országgyűlési képviselőjelöltje közül három már leadta a szükséges számú ajánlószelvényt, majd hozzátette: "ez az egész kopogtatócédula-gyűjtés rendkívül negatív eljárásrend és intézmény. Egy olyan hungarikum, melyet felesleges volt feltalálni, mert rengeteg visszaélésre ad alkalmat" - közölte.

A politikus rámutatott arra: az MDF péntek délutáni választmányi ülése megteremti a szükséges összhangot a korábban vitatkozó felek között. Helyreáll a budapesti választmány egysége és a 33 budapesti választókerületben is összegyűjtik a jelöltek a szükséges számú ajánlószelvényt - tette hozzá Bokros Lajos.

A külföldiek földvásárlási tilalmára vonatkozó felvetés kapcsán kérdésre válaszolva azt mondta: az életvitelszerűen itt élő természetes személyektől hosszú távon semmilyen jogszabály alapján nem lehet megtagadni a földvásárlást. A tilalmat akkor érdemes alkalmazni, ha tudjuk, hogyan akarjuk helyzetbe hozni a magyar gazdákat, amikor már többé nem lehet földvásárlási moratóriumot elrendelni - hangsúlyozta.

Bokros Lajos úgy fogalmazott: a földvásárlást lehet helyben lakáshoz, letelepedési engedélyhez, üzemszerű mezőgazdasági tevékenységhez kötni, "de azt nem hiszem, hogy elő lehet írni, hogy (a vásárló) el tudja szavalni a Talpra magyart".

A politikus szerint a földet úgy lehet drágává tenni, hogy csökkenteni kell a kínálatot, ezért a legrosszabb minőségű területeket ki kell vonni a mezőgazdasági földhasználatból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×