eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Polyák Gábort jelöli az ORTT elnökének az államfő és a miniszterelnök

Polyák Gábort jelöli az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökének Sólyom László államfő és Bajnai Gordon miniszterelnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal. Az ORTT elnökét jövő hétfőn választhatja meg az Országgyűlés az összes képviselő több mint felének szavazatával.

Polyák Gábornak nem teljesen ismeretlen a terület, mert az ORTT elnöki tanácsadója volt eddig.

A 33 éves Polyák Gábor egyetemi adjunktus a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Informatikai- és Kommunikációs Jogi Tanszékén, az Infokommunikáció és Jog című folyóirat főszerkesztője.

Diplomáit a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán és a Bölcsészettudományi Kar kommunikáció szakán szerezte. A Bécsi Egyetem informatikai jogi és jogi informatikai képzési programján LLM-fokozatot szerzett.

2003-ban jelent meg a Dósa Imrével közösen írt Informatikai jogi kézikönyv, 2005-ben pedig a Gálik Mihállyal közösen írt Médiaszabályozás című könyve.

Publikált már az ártalmas és jogellenes internetes tartalmakról, több szakemberrel együtt írt a nemzeti tartalmak előállításával, szerkesztésével és átvitelével összefüggő tartalmi és pénzügyi feltételrendszer kialakításáról, a közszolgálati műsorszolgáltatás szabályozásáról.

A digitális átállásról 2004-ben a Jogi Fórumnak azt nyilatkozta, hogy végső soron a kormányzati döntések feladata az, hogy megteremtsék azokat a feltételeket, amelyek között a médiapiac szereplői kidolgozhatják a sikeres átállás üzleti modelljeit. Természetesen figyelemmel kell lenni a fogyasztói érdekekre is, mert az átállás például a szükséges vevőkészülékek beszerzésével jelentős terheket ró a közönségre is. A digitális átállás egyúttal a szabályozási környezet átalakítását is szükségessé teszi. Ennek során figyelembe kell venni a médiajogi és a távközlési jogi szabályanyagot, de az átfogó felülvizsgálatnak ki kell terjednie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatásokra vonatkozó jogszabályokra és akár a szerzői jogra is - vélekedett.

Az ORTT elnöke október végén mondott le, egy nappal az országos rádiófrekvenciák működtetéséről hozott ORTT-döntés után. Majtényi László többször bírálta a pályázatok lebonyolítását, és konfliktusba került a testület több a pártok által delegált tagjával. Lemondását azzal indokolta: lehetetlenné vált a megválasztásakor kitűzött célja, nem tudja távol tartani a médiahatóság működésétől a pártpolitikát.

Az ORTT új elnökét jövő hétfőn választhatja meg az Országgyűlés az összes képviselő több mint felének szavazatával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×