eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nehéz napok várnak a frankhitelesekre - lapszemle

A Magyar Nemzet azt írja, hogy nehéz napok várhatnak a magyar frankhitelesekre, ha az alpesi deviza nagyon megizmosodik.

A szakemberek jelentős része úgy látja, hogy a svájci jegybank elveszíti a frank gyengítéséért folytatott csatát. Nem tudja megakadályozni a Svájci Nemzeti Bank a frank további erősödését - állítják a Bloomberg hírügynökségnek nyilatkozó elemzők.

A Népszabadság szerint harmincöt százalékos sikerdíjért forgatja a PRIV-IN VEST Kft. az őt megbízó önkormányzatok kötvénykibocsátásból származó milliárdjait. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete megállapította, hogy a típusszerződés alapján a PRIV-INVEST Kft. jogosulatlan befektetési tevékenységet végezhet, az eljárást mégis intézkedés nélkül zárták le.

Az Index megtudta, hogy a XI. kerületi önkormányzat váratlanul több mint négyszeresére emelte a Rió és a Zöld Pardon szabadtéri szórakozóhelyek éves bérleti díját. Az eddigi 9 millió helyett 38 milliót kell fizetniük. A kerület vezetése eredetileg változatlanul akarta hagyni az egyébként nagyon kedvező díjszabást. A két szórakozóhely évekig illegálisan használta a Goldmann téri közterületet, mindkét hely nagyjából a hivatalosan szerződött terület négyszeresét foglalta el.

A Világgazdaság szerint egész Hollywood Budapestre figyel: ma helyi idő szerint este hétkor ünnepélyes gála keretében mutatják be az amerikai filmipar kiemelkedő személyiségeinek és a nemzetközi sajtónak az Egyesült Államok legnagyobb független filmstúdiója első európai beruházását, a Rákospalotán áprilisban megnyíló Raleigh Studios Budapestet.

A portfolio.hu azt írja, hogy idehaza még javában tart a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon, a blue chipek közül még a Magyar Telekom és az OTP is adós a számokkal. Az eddigi eredmények alapján nem látszik egyértelmű trend, akadnak a vártnál jobb és gyengébb eredmények egyaránt. A nyertesek kétséget kizáróan a gyógyszergyártók, a Richter és az Egis is a konszenzust jelentősen felülmúló profitról adott számot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×