Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nehéz napok várnak a frankhitelesekre - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzet azt írja, hogy nehéz napok várhatnak a magyar frankhitelesekre, ha az alpesi deviza nagyon megizmosodik.

A szakemberek jelentős része úgy látja, hogy a svájci jegybank elveszíti a frank gyengítéséért folytatott csatát. Nem tudja megakadályozni a Svájci Nemzeti Bank a frank további erősödését - állítják a Bloomberg hírügynökségnek nyilatkozó elemzők.

A Népszabadság szerint harmincöt százalékos sikerdíjért forgatja a PRIV-IN VEST Kft. az őt megbízó önkormányzatok kötvénykibocsátásból származó milliárdjait. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete megállapította, hogy a típusszerződés alapján a PRIV-INVEST Kft. jogosulatlan befektetési tevékenységet végezhet, az eljárást mégis intézkedés nélkül zárták le.

Az Index megtudta, hogy a XI. kerületi önkormányzat váratlanul több mint négyszeresére emelte a Rió és a Zöld Pardon szabadtéri szórakozóhelyek éves bérleti díját. Az eddigi 9 millió helyett 38 milliót kell fizetniük. A kerület vezetése eredetileg változatlanul akarta hagyni az egyébként nagyon kedvező díjszabást. A két szórakozóhely évekig illegálisan használta a Goldmann téri közterületet, mindkét hely nagyjából a hivatalosan szerződött terület négyszeresét foglalta el.

A Világgazdaság szerint egész Hollywood Budapestre figyel: ma helyi idő szerint este hétkor ünnepélyes gála keretében mutatják be az amerikai filmipar kiemelkedő személyiségeinek és a nemzetközi sajtónak az Egyesült Államok legnagyobb független filmstúdiója első európai beruházását, a Rákospalotán áprilisban megnyíló Raleigh Studios Budapestet.

A portfolio.hu azt írja, hogy idehaza még javában tart a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon, a blue chipek közül még a Magyar Telekom és az OTP is adós a számokkal. Az eddigi eredmények alapján nem látszik egyértelmű trend, akadnak a vártnál jobb és gyengébb eredmények egyaránt. A nyertesek kétséget kizáróan a gyógyszergyártók, a Richter és az Egis is a konszenzust jelentősen felülmúló profitról adott számot.