Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Molnár Csaba: nem a Fidesz, hanem az MSZP törődik inkább a panelben élőkkel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A szocialista politikus csütörtöki győri sajtótájékoztatóján azt mondta: az Orbán-kormány idején 138 millió forintból kétezer panellakás újulhatott meg, míg a szocialista kabinetek idején 60 milliárdból 284 ezer otthon felújítására jutott.

Molnár Csaba kancelláriaminiszter - Győr példáját említve, ahol szerinte a távhő áfájának csökkentése a fideszes városvezetés díjemelése miatt nem érezhető - közölte, az adócsökkentést az embereknek, nem az önkormányzatoknak szánták.

Emlékeztetett arra, hogy a városban az országos programok indulása előtt, már 2000-ben elkezdték a panelfelújítási pályázatokat. Utalt arra: miközben Magyarország lakosságának ötöde él panellakásokban, addig Győrben egyharmad körüli ez az arány.

A szocialista színekben az egyik győri egyéni mandátumért induló Gergely Zoltán arról beszélt: az áfa-csökkentés hatása egy átlagos, ötven négyzetméteres lakás esetében legalább húszezer forintos megtakarítást jelent évente, feltéve, hogy az önkormányzat nem nyeli le ezt a különbözetet.

Szavai szerint a győri távhődíj-emelés politikai döntés volt, amelynek célja, hogy "a pozitív kormányzati döntést tüntessék el". Megjegyezte: a mostani 15 százalékról a város nyugodtan felemelhetné az egyedi fűtésrendszerek kialakítását célzó ökoprogramhoz nyújtott támogatást.