Kettő az egyben: összeér a reptéri és a BKV-s nyomozás - hetilapszemle

Infostart
2010. február 18. 13:20
A Heti Válasz arról ír, hogy a fővárosi tulajdonú BKV-t és a több mint négy éve privatizált Ferihegyi repülőteret érintő eljárásokban már tavaly arra jutottak a nyomozók, hogy sérülni fognak a nagypolitikai érdekei. A Figyelőben arról olvashatnak, hogy több csodaszerként reklámozott vitamin és étrend-kiegészítő ügyét vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal.

A Heti Válasz arról ír, hogy a fővárosi tulajdonú BKV-t és a több mint négy éve privatizált Ferihegyi repülőteret érintő eljárásokban már tavaly arra jutottak a nyomozók, hogy sérülni fognak a nagypolitikai érdekei. A két ügyben eddig 15 személyt gyanúsítanak, ám Bencze József országos rendőrfőkapitány korábbi nyilatkozata szerint ez a kör bármelyik pillanatban kéttucatnyira bővülhet, és az is még csak a kezdet. A Heti Válasz szerint az MSZP-nek és a BKV-t nyár végéig felügyelő Hagyó Miklósnak - akit tavaszig a mentelmi joga véd a gyanúsítástól - megvolt a maga Mersterházy Ernője a "háromnevűként" emlegetett Hatvani Szabó János személyében. Hogy milyen szerepe lehet Hatvani Szabó Jánosnak a BKV-t és a Budapest Airportot érintő botrányban, illetve mely 10 BKV-s esetről bizonyítható, hogy azzal a szocialista kötődésű érdekcsoport, vagy a párt által kinevezett cégvezetők jártak jól, kiderül a Heti Válaszból.

A Figyelőben arról olvashatnak, hogy több csodaszerként reklámozott vitamin és étrend-kiegészítő ügyét vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal. A szervezet várhatóan azt állapítja meg, hogy a forgalmazók a reklámokban olyasmit állítottak, amit nem tudtak bizonyítani. A szabályok szerint ugyanis csak az tulajdoníthat gyógyhatást a termékének, aki azt gyógyszerként törzskönyveztette. Ezen szeretne változtatni a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Szövetsége, ám az egészségmegőrző hatás feltüntetésének lehetősége a gyógyszergyártók heves ellenzését váltja ki. A Figyelő megjegyzi: egy egészségügyi piackutató kft felméréséből kiderül: a magyarok a panaszaik leküzdéséhez sokkal nagyobb arányban nyúlnak a gyógyhatású készítményekhez, mint a gyógyszerekhez.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást