eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Pénzügyminisztérium államtitkára esélyesnek tartja magát Hagyó helyén

Nem érzi esélytelennek magát Katona Tamás a főváros XII. kerületében, ahol Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes visszalépése után az MSZP képviselőjelöltjeként indul az áprilisi országgyűlési választásokon. A Pénzügyminisztérium államtitkára erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

Két hónappal ezelőtt Katona Tamás szocialista képviselő és pénzügyminisztériumi államtitkár még úgy nyilatkozott: nem izgatja a pártpolitika. Azóta kiderült: mégis elindul a tavaszi országgyűlési választásokon, ahol ellenfele a Fidesz részéről Pokorni Zoltán kerületi polgármester lesz. Katona Tamást azt követően kérte fel a kerületi pártszervezet, hogy a megmérettetéstől visszalépett a BKV-botrányban érintett Hagyó Miklós.

Az államtitkár az InfoRádióban döntését azzal indokolta, hogy tartozik ennyivel a XII. kerületi szocialista közösségnek, amely viszonylag későn kényszerült új jelöltet állítani.

Elmondta ugyanakkor, hogy a pártpolitika továbbra sem vonzza; "ez a pártpolitika, amit mi folytatunk, ez a populizmus, amit az ellenzék oldaláról érzékelek, ez a hangnem, ami a parlamentben kialakult, valóban nem vonz engem".

Hozzátette: bár nem kizárólagosan, de mégis az ellenzék a fő felelős a jelenlegi politikai hangnemért.

Arról is beszélt: a XII. kerületben élők kevéssé fogékonyak a populizmusra, itt be lehet mutatni azt, hogy az MSZP-nek valódi programja van - amit az ellenzék részéről nem tapasztalt -, hiszen az itt élők több mint 90 százaléka érettségizett és 60 százaléka diplomás, miközben a fővárosban élőknek a 30, az ország felnőtt lakosságának pedig a 15 százaléka rendelkezik felsőfokú végzettséggel.

Katona Tamás elmondta azt is: képviselőként is a költségvetési és államháztartási politikával akar foglalkozni, ha az áprilisi választásokon bekerül a parlamentbe.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×