Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Pénzügyminisztérium államtitkára esélyesnek tartja magát Hagyó helyén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem érzi esélytelennek magát Katona Tamás a főváros XII. kerületében, ahol Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes visszalépése után az MSZP képviselőjelöltjeként indul az áprilisi országgyűlési választásokon. A Pénzügyminisztérium államtitkára erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

Két hónappal ezelőtt Katona Tamás szocialista képviselő és pénzügyminisztériumi államtitkár még úgy nyilatkozott: nem izgatja a pártpolitika. Azóta kiderült: mégis elindul a tavaszi országgyűlési választásokon, ahol ellenfele a Fidesz részéről Pokorni Zoltán kerületi polgármester lesz. Katona Tamást azt követően kérte fel a kerületi pártszervezet, hogy a megmérettetéstől visszalépett a BKV-botrányban érintett Hagyó Miklós.

Az államtitkár az InfoRádióban döntését azzal indokolta, hogy tartozik ennyivel a XII. kerületi szocialista közösségnek, amely viszonylag későn kényszerült új jelöltet állítani.

Elmondta ugyanakkor, hogy a pártpolitika továbbra sem vonzza; "ez a pártpolitika, amit mi folytatunk, ez a populizmus, amit az ellenzék oldaláról érzékelek, ez a hangnem, ami a parlamentben kialakult, valóban nem vonz engem".

Hozzátette: bár nem kizárólagosan, de mégis az ellenzék a fő felelős a jelenlegi politikai hangnemért.

Arról is beszélt: a XII. kerületben élők kevéssé fogékonyak a populizmusra, itt be lehet mutatni azt, hogy az MSZP-nek valódi programja van - amit az ellenzék részéről nem tapasztalt -, hiszen az itt élők több mint 90 százaléka érettségizett és 60 százaléka diplomás, miközben a fővárosban élőknek a 30, az ország felnőtt lakosságának pedig a 15 százaléka rendelkezik felsőfokú végzettséggel.

Katona Tamás elmondta azt is: képviselőként is a költségvetési és államháztartási politikával akar foglalkozni, ha az áprilisi választásokon bekerül a parlamentbe.

Hanganyag: Ignáth Márk