Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A fővárosi MSZP Horváth Csabát javasolja főpolgármester-jelöltnek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A MSZP budapesti párttanácsa titkos szavazással elfogadta az őszi önkormányzati választás szocialista fővárosi közgyűlési listáját, amelynek első helyén Horváth Csaba szerepel, így ő lesz a párt főpolgármester-jelöltje, ha ezt jövő héten a fővárosi küldöttértekezlet is jóváhagyja - közölte Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke szerda este az MTI-vel.

Az MTI úgy tudja, hogy a párttanács által elfogadott lista első tíz helyén ebben a sorrendben a következő személyek szerepelnek: Horváth Csaba, Steiner Pál, Tüttő Kata, Gajda Péter, Szabados Ákos, Molnár Gyula, Andó Sándor, Havas Szófia, Bánsághi Tamás és Trippon Norbert.

Burány Sándor ismertetése szerint a párttanács szintén titkos szavazással döntött arról, hogy Élő Norbert XII. kerületi képviselő kerül Hagyó Miklós helyére a fővárosi közgyűlésbe.

A szocialista politikus február 2-án mondott le a képviselőjelöltségről, a budapesti listán betöltött helyéről és Fővárosi Közgyűlési mandátumáról, miután a párt budapesti elnöksége erre kérte a BKV-botrány miatt. Egyéni választási körzetében Katona Tamás pénzügyi államtitkár indul helyette, az MSZP fővárosi listája pedig automatikusan "egyet ugrik előre", így arról nem kell külön dönteni.

Az MSZP fővárosi küldöttértekezlete február 26-án ül össze, ezen hozzák meg a végső döntést a közgyűlési listáról és a főpolgármester-jelölt személyéről, de Horváth Csaba az egyetlen jelölt erre a posztra.

Az MSZP 1990 óta háromszor állított önállóan főpolgármester-jelöltet: Baráth Etele 1994-ben, Katona Béla 1998-ban és Gy. Németh Erzsébet 2002-ben volt jelölt. Közülük Katona Bélát a párt a tavaszi országgyűlési választások után visszaléptette, a másik két politikus pedig alulmaradt Demszky Gábor jelenlegi szabad demokrata főpolgármesterrel szemben.