Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szigorítással az ámokfutók ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csütörtökön egyeztet az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium az egészségügyi tárcával és a szakmai szervezetekkel a sportlövőkre vonatkozó szabályok szigorításáról. A megbeszélés nyomán pszichológiai alkalmassági vizsgára kötelezhetik a sportlövőket, illetve szigoríthatják a fegyvertartás szabályait.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium kizárólag a sportlövészettel kapcsolatos szabályokról fog csütörtökön egyeztetni az egészségügyi tárcával és a szakmai valamint civil szervezetekkel - mondta a távirati irodának Forgács Imre. A tárcavezető egyébként továbbra is fenntartja, hogy általánosságban a fegyvertartási szabályok az európai normáknak megfelelőek és kellően szigorúak.

A szigorításról egyébként már február eleje óta egyeztetnek. Az eddigi javaslatok között szerepel, hogy tegyék kötelezővé a sportlövők esetében is a pszichológiai alkalmassági vizsgálatot, illetve, hogy a sportolók ne vihessék magukkal a fegyverüket, hanem azt csak az adott klubban, egy e célra kijelölt zárt tárolóhelyen tarthassák.

A pszichológiai vizsgálat szükségességét hangsúlyozta a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke is. Krzyzewsky Miklós ugyanakkor közölte: nem biztos abban, hogy a pécsi lövöldözés gyanúsítottja, illetve a múlt héten elfogott S. Ábel fennakadt volna ezen a vizsgálaton.

Álláspontja szerint ennek a vizsgálatnak ki kell terjednie a fegyvertartási engedélyt kérő közvetlen környezetére is, mert a kérelmezőt a vele együtt élők ismerik a legjobban.