eur:
393.56
usd:
368.24
bux:
66117.87
2024. április 24. szerda György

Fidesz: családtámogatóvá kell tenni a gazdaságpolitikát

A gyermekvállalást ösztönző gazdaságpolitikát kell kialakítani, hiszen márciusra várhatóan 10 millió fő alá csökken az ország lakossága - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a pártelnökségi ülését követő sajtótájékoztatón.

Családellenesből családtámogatóvá kell tenni a gazdaságpolitikát, úgy, hogy a gyermekvállalás ne legyen egyenlő a szegénység vállalásával, vagy az egzisztenciális lecsúszás vállalásával - emelte ki Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a párt elnökségi ülését követően.

Az ellenzéki politikus szerint ez az ország demográfiai helyzete miatt is fontos. A gazdaság állapota visszahat a társadalom állapotára is, és Magyarország lakossága márciusra 10 millió fő alá fog csökkenni - vélekedett.

Varga Mihály elmondta, hogy a Fidesz nemzeti üggyé tenné a munkahelyteremtést, a párt 10 év alatt 1 millió új munkahelyet teremtene, mert enélkül elképzelhetetlen, hogy az ország kilábaljon a gazdasági válságból.

A fideszes politikus beszámolt arról is, hogy múlt csütörtökön megbeszélést tartottak az IMF és az EU képviselőivel, ahol a Fidesz részéről elhangzott, hogy szerintük a 2010-es költségvetés nem tartalmazza a reális számokat, de csak akkor tudnak pontosabb helyzetértékelést adni a valutaalapnak, ha kormányra kerülnek. Hozzátette: a tárgyalásukon a felvett hitel törlesztésének átütemezése nem került szóba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×