eur:
394.04
usd:
364.79
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az MDF az államfőhöz fordult a miniszterelnök-jelölti vita ügyében

Az MDF elnöke levélben fordult Sólyom László köztársasági elnökhöz a nyílt miniszterelnök-jelölti vita szokásának megvédése érdekében. Dávid Ibolya azt kérte az államfőtől, kezdeményezze ő az országos listát állító pártok miniszterelnök-jelöltjeinek vitáját.

A közlemény kitér arra, hogy Bokros Lajos, a Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltje nyílt programvitára hívta Orbán Viktort és Vona Gábort, a Fidesz illetve a Jobbik kormányfő-jelöltjét, eddig azonban "mindkét jelölt kihátrált a felkérés elől".

Az MDF az ország jelenét és jövőjét nézve ezt a gyakorlatot aggasztónak tartja, mert véleményük szerint a működő demokrácia alapfeltétele a politika nyilvánossága, átláthatósága és ellenőrizhető működése.

Az MDF azt javasolja, a mindenkori miniszterelnök-jelölti viták fontosságát annak intézményessé tételével ismerjék el.

Dávid Ibolya azt kérte az államfőtől, hogy kezdeményezze ő az országos listát állító pártok miniszterelnök-jelöltjeinek vitáját és tegyen javaslatot egy időpontra, ameddig a kormányfőjelöltek a választók nyilvánossága előtt mérik össze programjaikat és felkészültségüket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×