eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb szerződések ügyében tett feljelentést a BKV - a nap hírei

Felfüggesztette az MDF öt fővárosi kerületi szervezetének működését a párt elnöke. Magyar fotós nyerte a World Press Photo verseny természetfotó kategóriájának első díját. A nap legfontosabb hírei.

Mintegy 120 millió forint volt azoknak a BKV szerződéseknek az összértéke, amelyek miatt legutóbb tett feljelentést Kocsis István vezérigazgató. A közlekedési cég kommunikációs igazgatója az InfoRádióban nem beszélt az okozott kár mértékéről. Székelyné Pásztor Erzsébet elmondta: a főként rendezvényszervezéssel és kommunikációval foglalkozó 10 cég versenyeztetés nélkül és indokolatlanul kapott megbízást. Hozzátette: a 14 szerződés a jelenleg házi őrizetben lévő Regőczi Miklós volt kommunikációs vezérigazgató-helyettes területét érinti és azokat Antal Attila volt vezérigazgató idején kötötték.

Felfüggesztette az MDF öt fővárosi kerületi szervezetének működését a párt elnöke. Dávid Ibolya elfogadhatatlannak nevezte, hogy a III., a IV., a IX., a X. és a XXI. kerületi tagok - szerinte alapszabály-ellenesen - csütörtökön összehívták a párt budapesti választmányának ülését. Az MDF budapesti választmányának 13 tagja visszahívta tisztségéből Lévai Zoltán elnököt, és Szegner Lászlót, Óbuda alpolgármesterét választotta meg új elnöknek. Az indoklás szerint az országgyűlési választásokkal összefüggésben Lévai Zoltán nem megfelelően képviselte a budapesti MDF szervezetek érdekeit. Az SZDSZ jelezte: érvényesnek tekinti az MDF-fel kötött választási együttműködést.

Egerben választási etikai kódexet írt alá 9, az országgyűlési választásokon a városban induló szervezet jelöltje. Az országban egyedülálló kezdeményezés az Agria Universitas Egyesület nevéhez fűződik. Ráczné Horváth Ágnes, szervezet elnöke az InfoRádióban elmondta: az aláírók vállalták, hogy a kampány során tiszteletben tartják egymás személyiségi jogait, magánéletét, családját, és tartózkodnak a megtévesztéstől.

Rágalmazás miatt beperli a fideszes Illés Zoltánt Hatvani Csaba, Terézváros szocialista alpolgármestere. Korábban az ellenzéki politikus arra kérte az MSZP-t, hogy léptesse vissza a parlamenti képviselő-jelöltségtől a két rendőrségi ügyben is gyanúsított Hatvani Csabát. Illés Zoltán azt mondta: a szocialista politikus a nagy kárt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt, egy Andrássy úti ingatlannal összefüggésben indított nyomozásban érintett, a másik esetben pedig felbújtóként elkövetett hivatali visszaélés miatt folyik eljárás ellene.

Illetéktelenek gyűjtenek választási ajánlószelvényeket a Fidesz nevében Pécsett is - közölte az ellenzéki párt városi elnöke. Révész Mária tájékoztatása szerint az érintettek ellen feljelentést tettek. Csütörtökön Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója azt közölte, hogy a főváros VIII. kerületében is arra nem jogosultak gyűjtöttek ajánlószelvényeket pártja nevében. Az MSZP józsefvárosi szervezete szerint a szocialisták nevével is visszaéltek a kerületben.

Feljelentést tesz választás rendje elleni bűncselekmény miatt Oroszvári Péter szocialista képviselőjelölt. A politikus bemutatott egy hangfelvételt, amelyből szerinte kiderül, hogy Hauser Philip, a szombathelyi roma kisebbségi önkormányzat vezetője ajánlószelvényeket gyűjt a Fidesznek, amelyekért cserébe étkezési jegyet ad. Szijjártó Péter, az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője cáfolta az MSZP-s politikus állítását.

200 saját munkatárs és további 50 alkalmazott elbocsátását tervezi a Pannon GSM Távközlési Zrt. A mobilkommunikációs cég vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta: az idei évre vonatkozó, 3 milliárd forint összegű költségcsökkentési stratégián belül 1,9 milliárdot a személyi kiadásokból kell lefaragniuk. Anders Jensen hozzátette: egyelőre nem tudja, a leépítést mely területeken és mennyi idő alatt hajtják végre.

Huszonkét embert akart lelőni egy budapesti egyetemista; a férfit - aki részletes beismerő vallomást tett - a rendőrség elfogta. A BRFK bűnügyi igazgatója elmondta: a 22 éves hallgató, akinek egy 9 milliméteres Parabellum típusú fegyvere volt, azt tervezte, hogy egy bevásárlóközpontban vagy saját egyetemén 22 embert kivégez. Bodnár Zsolt közölte: a férfi a szakértők szerint személyiségzavarral küzd; elfogása után elismerte, hogy beteges vonzódást érzett a világban történt iskolai mészárlások iránt.

Hétfő reggeltől ismét ellenőrzi a parkolást a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. Rusznák Imre, a cég ügyvezető igazgatója elmondta: február 15-én 8 órától folytatják a közterületeken a gépjárművek ellenőrzését. A Kft. február 3-án jelentette be, hogy az időjárási körülmények miatt szünetelteti az ellenőrzést.

Az olasz Pietro Masturzo nyerte a World Press Photo legjobb 2009-es sajtófotójáért járó fődíjat. A június 24-én készült képen kiabáló, tiltakozó nők láthatók egy teheráni háztetőn. Természetfotó kategóriában magyar alkotó lett az elsődíjas. Szentpéteri L. József, a National Geographic számára Joe Petersburger néven Pécsen és környékén dolgozó természetfotós Vadászó jégmadár című képével érdemelte ki az elismerést.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×