eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megindult, de csak lassan halad a forgalom a Zsámbéki-medencében

Ha lassan is, de újra lehet közlekedni a Zsámbéki-medence péntek reggel még kritikus állapotban lévő útszakaszain - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szentendrei üzemmérnökségének vezetője péntek délben.

Horváth Frigyes elmondta, hogy a tűzoltók visszafordították az úttestre a Zsámbéknál megcsúszott, keresztbe fordult, illetve a Perbálon a forgalmat teljesen elzáró kamionokat és teherautókat, s másutt is kihúzták az árokba csúszott nehézgépjárműveket, így - ha lassan is - megindulhatott a forgalom a Zsámbéki-medence korábban megközelíthetetlen települései között.

Hozzátette: a Tinnye közelében elakadt kamiont úgy stabilizálták, hogy az már csak a fél pályát zárja el, a másik pályán óvatosan tovább lehet hajtani. A nehéz jármű elvontatásán jelenleg is dolgoznak.

A hókotrók a szabaddá tett jeges, csúszós útszakaszokat lesózták, s a hó nagy részét is letolták, ám a több helyen egy méter magas hófalak miatt már nincs hová "tenni" a felgyülemlett havat - mondta Horváth Frigyes, akinek a közlése szerint ilyesmire az üzemmérnökség területén 30 éve nem volt példa.

Félő, hogy ha a napközbeni enyhülés nyomán keletkezett, hófalakkal lezárt víz éjszaka újra lefagy, reggelre ismét jégpályává válhat a Zsámbéki-medence kritikus térsége - közölte az üzemmérnökség vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×