eur:
393.91
usd:
368.6
bux:
66294.91
2024. április 25. csütörtök Márk

Dávid Ibolya felfüggesztette öt kerületi MDF szervezet működését

Felfüggesztette az MDF öt fővárosi kerületi szervezetének működését a párt elnöke. Dávid Ibolya elfogadhatatlannak nevezte, hogy a III., a IV., a IX., a X. és a XXI. kerületi tagok - szerinte alapszabály-ellenesen - csütörtökön összehívták a párt budapesti választmányának ülését.

Az ülésen az MDF budapesti választmányának 13 tagja visszahívta tisztségéből Lévai Zoltán elnököt, és Szegner Lászlót, Óbuda alpolgármesterét választotta meg új elnöknek.

Az indoklás szerint az országgyűlési választásokkal összefüggésben Lévai Zoltán nem megfelelően képviselte a budapesti MDF szervezetek érdekeit. Lévai Zoltán ezzel ellentétben azt mondta: a választmány ülését csak ő hívhatja össze, a tagoknak ehhez nincs joguk.

Az SZDSZ közben jelezte: továbbra is érvényesnek tekinti az MDF-fel kötött választási együttműködést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×