Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bajnai Gordon: 400 milliárd forint marad az idén a vállalkozóknál

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az idén 400 milliárd forinttal több marad a munkaadók, vállalkozók zsebében az adó- és járulékterhek csökkentése révén - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök pénteken Ajkán, az autóelektronikai termékeket gyártó, a munkahelyek számát bővítő Bourns Kft.-nél tett üzemlátogatását követően pénteken.

A miniszterelnök hangsúlyozta azt is, hogy a személyi jövedelemadó kulcsainak csökkentése és a sávhatárok emelése által közel 3 millió munkavállaló visz haza az idén több fizetést. Egy átlagfizetésű dolgozó 6-7 ezer forinttal több nettó jövedelemhez jut a tavalyinál - tette hozzá.

A legalacsonyabb jövedelműeknél pedig "azzal tudtunk segíteni, hogy öt százalékkal csökkentettük a munkavállalók után fizetendő járulékot", ami azt jelenti, hogy a munkaadónak "nem éri meg, avagy kevésbé szükséges, hogy a válságban elküldjön valakit" - mondta Bajnai Gordon. Rámutatott: ha enyhül a válság, jobban megéri felvenni munkaerőt, mert olcsóbb foglalkoztatni.

A miniszterelnök szerint a "legnagyobb veszély, ami az országot fenyegeti, ha a munkahelyek száma nem növekszik, hanem csökken. Egy stabil társadalomhoz arra van szükségünk, hogy "minél többen dolgozzanak, és minél több embernek megérje dolgozni; erről szól az adócsökkentés programja és arról, hogy minél több munkahelyet megérjen teremteni" - jelentette ki Bajnai Gordon.

"Mintha élénkülne a gazdaság, jönnek be a megrendelések" és egyre stabilabb a helyzet, sőt munkahelyek bővülése is várható - mondta a miniszterelnök.