eur:
393.74
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Pert indít a Tesco ellen egy hazai szakszervezet

Pert indít a Tesco ellen a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete, mert az áruházlánc alacsonyabb béren foglalkoztatja vidéki munkatársait, mint a budapestieket. A 600 fős érdekképviselet elnöke az InfoRádiónak elmondta, ez sérti az "egyenlő munkáért egyenlő bért" alkotmányos alapelvet.

Pert kezdeményez a Tesco áruházlánc ellen a 600 főt tömörítő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete.

Az érdekképviselet elnöke az InfoRádióval közölte, több száz dolgozó bevonásával pertársaságot alakítanak, és bírósághoz fordulnak, mivel a cég alacsonyabb béren foglalkoztatja vidéki munkatársait, mint a budapestieket. Bubenkó Csaba szerint ezzel sérül egyenlő munkáért egyenlő bért alkotmányos alapelve.

20-30 százalékos eltérés is van a budapesti és a vidéki bérek között, noha a munkavállaló ugyanazzal a szaktudással rendelkezik, és a munkakörülmények is megegyeznek - fejtette ki az elnök. Bubenkó Csaba hangsúlyozta: nem érhet hátrány egy dolgozót csak amiatt, mert vidéken lakik.

A szakszervezet elnöke közölte azt is, hogy a cégnél gondok vannak a túlórák és pótlékok kifizetésével, valamint a munkaidővel is.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×