Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kilométeres autósorok a havazás miatt - több úton áll a forgalom

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A havazás következtében elakadt autók miatt mindkét irányban áll a forgalom a 74-es és a 86-os főút egy-egy szakaszán Zala megyében - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság csütörtökön.

A 74-es főúton Barnakpuszta és a baki tető között több kilométeres kocsisor alakult ki, ezen a szakaszon egyik irányban sem lehet közlekedni. A 86-os főúton Zalalövő térségében, a nagyfernekági szerpentinen elakadt egy kamion, emiatt szintén mindkét irányban áll a forgalom - közölte Csizmazia Péter sajtóreferens.

Hozzátette: késő délutánig személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt Zala megyében. Az utak járhatóak, bár nagy részükön a megszokottnál sokkal lassabban haladhatnak a járművek.

A sajtóreferens a havazás kapcsán arról is tájékoztatást adott, hogy a tapasztalatok alapján Zala megyében melyik az az öt útszakasz, amelyik ilyenkor általában a legkevésbé járható.

Célszerű havazásban elkerülni a 74-es főúton a baki tető és Barnakpuszta közötti szakaszt, a 75-ös főúton a baki tető és Pölöske közötti utat, a 86-os főúton a Zalalövő és Kozmadombja közötti szakaszt, a 76-os főúton a Nagykapornak és Kisbucsa közötti részt, továbbá a 76-os főútról Zalacsány után, az alsó-mándi kereszteződésnél Keszthely felé leágazó 7351-es út Felsőpáhokig tartó szakaszát.