eur:
393.74
usd:
365.01
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ikvai a BKV-ról: "Nem döntenem kellett"

A BKV irányítása és ellenőrzése elkülönült egymástól. Előbbi Hagyó Miklós feladata volt, utóbbiért ő felelt - mondta Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a BKV ügyeit vizsgáló bizottság szerdai ülésén.

Nem döntenem kell, hanem a tulajdonosi döntéseket kell végrehajtanom - jelentette ki a BKV vizsgálóbizottság meghallgatásán Ikvai-Szabó Imre, aki elmondta: a BKV-t közösen felügyelték Hagyó Miklóssal, ő egyedül nem járhatott el.

Ikvai-Szabó Imre beszámolt arról is, hogy Hagyó Miklós irányítási jogát tiszteletben tartotta, a kifogásait, szakmai észrevételeit - például az elektronikus jegyrendszer tervezésekor - írásban közölte a volt főpolgármester-helyettessel.

Elmondta, hogy a főpolgármesteri kabinetüléseken tapasztalta és a sajtóból is értesült arról, hogy Demszky Gábornak kifogásai voltak Hagyó Miklós munkájával kapcsolatban, és támogatta a főpolgármestert ezekben az ügyekben.

Azokra a kérdésekre, hogy Horváth Évával, Hagyó Miklós sajtóreferensével tartott-e kapcsolatot, illetve tudott-e arról, hogy Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főtanácsadója érintett lehet a BKV-ügyekben, Ikvai-Szabó Imre határozott nemmel felelt.

Megjegyezte azt is: furcsállja, hogy akik kezdeményezték a meghallgatását, Steiner Pál és Tüttő Kata, az ő meghallgatásán már nem vettek részt. Ikvai-Szabó Imre beszámolójára a 10 tagú vizsgálóbizottság létszáma hatra csökkent.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

A távmunka és a rugalmas munkavégzés egyre szélesebb körű elterjedésével egy új kifejezés, a chronoworking is megjelent a munka világában, ami lényegében azt írja le, hogy az adott munkavállaló – amennyiben lehetősége van rá – munkaidejét a bioritmusához igazítja (legyen szó korán kelő pacsirtákról vagy éjszakai baglyokról), vagyis olyan napszakban dolgozik, amikor energiaszintje és koncentrációs képessége arra a legmegfelelőbb. A chronoworking lehetőségének biztosítása a munkáltatónak is megéri, hiszen a bioritmusának legjobban megfelelő időszakban dolgozó munkavállaló produktívabban látja el feladatát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×