Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ikvai a BKV-ról: \"Nem döntenem kellett\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A BKV irányítása és ellenőrzése elkülönült egymástól. Előbbi Hagyó Miklós feladata volt, utóbbiért ő felelt - mondta Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a BKV ügyeit vizsgáló bizottság szerdai ülésén.

Nem döntenem kell, hanem a tulajdonosi döntéseket kell végrehajtanom - jelentette ki a BKV vizsgálóbizottság meghallgatásán Ikvai-Szabó Imre, aki elmondta: a BKV-t közösen felügyelték Hagyó Miklóssal, ő egyedül nem járhatott el.

Ikvai-Szabó Imre beszámolt arról is, hogy Hagyó Miklós irányítási jogát tiszteletben tartotta, a kifogásait, szakmai észrevételeit - például az elektronikus jegyrendszer tervezésekor - írásban közölte a volt főpolgármester-helyettessel.

Elmondta, hogy a főpolgármesteri kabinetüléseken tapasztalta és a sajtóból is értesült arról, hogy Demszky Gábornak kifogásai voltak Hagyó Miklós munkájával kapcsolatban, és támogatta a főpolgármestert ezekben az ügyekben.

Azokra a kérdésekre, hogy Horváth Évával, Hagyó Miklós sajtóreferensével tartott-e kapcsolatot, illetve tudott-e arról, hogy Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főtanácsadója érintett lehet a BKV-ügyekben, Ikvai-Szabó Imre határozott nemmel felelt.

Megjegyezte azt is: furcsállja, hogy akik kezdeményezték a meghallgatását, Steiner Pál és Tüttő Kata, az ő meghallgatásán már nem vettek részt. Ikvai-Szabó Imre beszámolójára a 10 tagú vizsgálóbizottság létszáma hatra csökkent.