eur:
393.05
usd:
366.52
bux:
66771.49
2024. április 25. csütörtök Márk

"Gyurcsány és Veres beismerte, hogy adatokat hamisítottak"

Gyurcsány Ferenc és Veres János alábbi szavai önmagukért beszélnek. Beismerték, hogy közérdekű adatokat hamisítottak és titkoltak el - áll a Fidesz közleményében, amelyet a párt az Országos sajtószolgálaton keresztül tett közzé.

Veres János: "Azt, hogy pontosan hogy állunk és mint állunk, megmondom úgy, ahogy van, nem engedtem ilyen jellegű munkát végezni korábban. Ugye az volt a tapasztalatunk az elmúlt években, hogy ha készült valakinek egy feljegyzése, és ez kikerült, akkor abból politikai ügy volt. (...) Éppen ezért ilyen jellegű komplex felmérés mindaddig nem készülhetett, amíg ennek a kockázata fennállt." (Sajtótájékoztató, 2006. június 8.)

Veres János: "Igen, megtörténtek az elemzések. Ja, igen. Nem szivárgott ki. Igen. De megvan az elemzés. Akiknek kellett, azoknak oda volt téve az asztalra. Nézzetek ide! December óta egy példányban létezik az a program, amiről én időnként szóltam. Nincs két példány belőle. A miniszterelnök is azt mondta, hogy ne maradjon nála se példány, látta." (Balatonőszöd, 2006. május 26.)

Gyurcsány Ferenc: "Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. (...) Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. (...) Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. (...) Hazudtunk reggel, éjjel, meg este." (Balatonőszöd, 2006. május 26.)

Az MSZP értékelése szerint az, hogy ismét elutasította az ügyészség a Fidesz közérdekű adatokkal való visszaélés miatt, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Veres János volt pénzügyminiszter ellen tett feljelentését, alkalmat ad a Fidesznek arra, hogy "harcmodort váltson".

A legnagyobb ellenzéki párt szerint Gyurcsány Ferenc és Veres János beismerte, hogy közérdekű adatokat hamisítottak és titkoltak el. Mindez azokból az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményekből derül ki, amelyben az MSZP és a Fidesz kommentálja az ügyészségi elutasításról szóló hírt.

Nyakó István MSZP-szóvivő úgy fogalmazott, "mindez alkalom lenne arra, hogy a Fidesz harcmodort váltson, leálljon az amortizálás, a minden áron való károkozás politikájával", a tizedeléssel való fenyegetés és az amortizálás helyett előálljon a programjával.

Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója a Demokrata című hetilapnak adott, szerdán megjelent interjújában mondta el: ismét elutasította az ügyészség a Fidesz közérdekű adatokkal való visszaélés miatt, Gyurcsány Ferenc és Veres János ellen tett feljelentését. Közölte azt is: az ügyészségi döntés ellen panasszal élnek.

Balsai István január végén jelentette be, hogy feljelentést tett a Fidesz közérdekű adatokkal való visszaélés bűncselekménye miatt Gyurcsány Ferenc és Veres János ellen a 2006-os államháztartási adatok eltitkolása kapcsán.

A Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója akkor kijelentette: Gyurcsány Ferenc és Veres János folyamatosan megtévesztette a választópolgárokat, és nem tett eleget az államháztartási és költségvetési helyzetre vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségnek.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×