Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bőhm: Az átalakítás után több adóforintból működik majd a BKV

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bőhm András SZDSZ-es országgyűlési képviselő szerint a következő önkormányzati ciklusban hozzá kell nyúlni a BKV átalakításához, mégpedig radikálisan. A politikus az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, az átalakítás után több adóforintba kerül majd a közlekedési cég működtetése.

A többi fővárosi cégnél nincsenek likviditási gondok, sőt jelentős részük eredménnyel dolgozik, a BKV-é egyedi történet, csak a MÁV-éhoz lehet hasonlítani - mondta Bőhm András SZDSZ-es képviselő az InfoRádió Aréna című műsorában.

A politikus hozzátette: az már tudható, mennyi pénzt kap jövőre az állami költségvetésből és a fővárostól, az azonban még nem, hogy a társaság átszervezésével mekkora összeg spórolható meg. Ha majd ez is kiderül, az új közgyűlésnek kell döntenie arról, hogy emeli-e a viteldíjat, illetve, hogy milyen mértékű hiányt enged felhalmozni a cégnél.

A szándék az, hogy az utasok ne fizessenek többet a szolgáltatásért, annak díjai legfeljebb az infláció mértékével megegyezően növekedjenek - mondta Bőhm András, aki ugyanakkor hozzáfűzte: a BKV működtetése több adóforintba kerül majd az átalakítás után is.

Nincs olyan, hogy állami vagy fővárosi pénz, adópénz van. Ilyen értelemben nem feltétlenül kerül majd ez többe az adófizető állampolgárnak: valamelyik másik állami vagy önkormányzati kiadás terhére lehet megpróbálni az átszervezést - fogalmazott a szabad demokrata politikus.

Hanganyag: Hlavay Richárd