12 ezer ügyfél adatait vihették el egy utazási iroda alkalmazottai

Infostart
2010. február 11. 09:45
Több mint tizenkétezer ügyfél adatait vitte el két távozó alkalmazott egy pécsi utazási irodától annak tulajdonosa szerint - írta az Új Dunántúli Napló csütörtökön.

A tulajdonos, aki feljelentést tett a rendőrségen, azt állítja, volt munkavállalói az adatok egy részét már fel is használták annak ellenére, hogy távozásukkor írásban titoktartási kötelezettséget vállaltak és rögzítették azt is, hogy a jövőben nem ebben a szakmában kívánnak elhelyezkedni.

Az egyik dolgozó novemberben, a másik decemberben bontott szerződést közös megegyezéssel, majd január elején egy új, korábbi munkahelyüktől alig harminc méterre található utazási irodában tűntek fel. Aláírásukkal személyre szóló leveleket küldtek régi ügyfeleiknek, melyekben a "már megszokott kedvezményeket" ígérték. Minderre a régi partnerek hívták fel a kárvallott utazási cég igazgatójának figyelmét.

Murai Ágnes, a pécsi rendőrkapitányság szóvivője azt mondta: az ügyben sikkasztás gyanúja miatt indult eljárás, de felmerült a személyes adatokkal való visszaélés is.

Cséry Kont ügyvéd szerint az utazási iroda tulajdonosa adatok jogosulatlan felhasználása, hitelrontás és elmaradt haszon miatt sikerrel perelhet - olvasható a baranyai napilapban.