eur:
394.07
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szollár: Nem készül újabb vonalbezárásokra a kormány

A kormány cáfolja, hogy a közösségi közlekedés átalakítása során újabb vonalbezárására készülne vagy esetleges vonalbezárások előkészítésén dolgozna - írta közleményében Szollár Domokos kormányszóvivő a Magyar Nemzet cikkére reagálva.

A kormányszóvivő kiemelte, a közösségi közlekedés tavaly megkezdett átalakítása során döntött úgy a kormány, hogy 28 mellékvonalon a vasúti közlekedést a közúti közlekedés váltja fel. Az érintett vonalszakaszokon 2009 december közepe óta a volán társaságok által üzemeltetett buszok szállítják az utasokat, és egy komoly észrevétel, panasz nem érkezett a kormányhoz a megváltozott közösségi közlekedéssel kapcsolatban. Az új rendszer jól és olcsóbban működik - tette hozzá.

A vonalbesorolásról szóló kormányrendelet ennek a tavalyi döntésnek utólagos technikai rendezéséről szól, a szabályoknak megfelelően. Szó sincs benne arról, hogy újabb mellékvonalakon szünetelne a vasúti közlekedés. A rendeletről jelenleg is zajlik a közigazgatási egyeztetés, annak kihirdetése teljesen független a választások időpontjától - fejtette ki Szollár Domokos. Hozzátette: az újság által hivatkozott dokumentum nem a Miniszterelnöki Hivatalban (MeH) készült, annak tartalmáról a MeH is csak a Magyar Nemzetből értesült.

A közösségi közlekedés átalakítása három éves folyamat, melynek célja a jobb minőségű, takarékosabb és fenntartható közszolgáltatás, ennek a folyamatnak az első évre háruló munkáit a kormány elvégezte, a folytatás a következő kabinet dolga - közölte a kormányszóvivő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×