Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán halálát kívánja egy MSZP-s jelölt?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Orbán Viktor Fidesz-elnök halálát kívánja Oroszvári Péter, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje, a Societas elnökhelyettese - közölte a fideszes Ágh Péter szerdán Budapesten egy Facebook-bejegyzésre hivatkozva. Követelik az MSZP elhatárolódását és Oroszvári visszaléptetését a jelöltségtől.

A Fidelitas elnökének sajtótájékoztatóján kiosztott másolat szerint Oroszvári Péter kedden a következő bejegyzést tette a közösségi portálon: "Mennyei Atyám! Miután az elmúlt esztendőben kedvenc zenészemet, Michael Jacksont, kedvenc színészemet, Patrick Swayzet, kedvenc színésznőmet, Farrah Fawcettet és kedvenc írómat, Mario Benedettit magadhoz vetted, szeretném tudatni Veled, hogy kedvenc politikusom Orbán Viktor, és már február közepe van!!!"

Ágh Péter közölte: követelik, hogy az MSZP azonnal határolódjon el Oroszvári Pétertől, kérjen bocsánatot, és léptesse vissza a jelöltet.

Oroszvári Péter sajtóközleményében vándorviccnek nevezi bejegyzését. Mint írja: "a diktatúra ott kezdődik, ahol a rendszerből kiveszik a humorérzék - innen nézve elgondolkodtató Ágh Péter sajtótájékoztatója." Hozzáteszi: "a Facebook-on bejegyzésként feltett mondat ugyanis kör-emailben terjed, afféle városi vándorvicc. Elismerem, hogy nem jó vicc, de mégiscsak vicc. Izzadságszagú vállalkozás ebből halálos fenyegetést kreálni. A valóság ugyanis természetesen az, hogy Orbán Viktor elnök úrnak hosszú és egészséges életet kívánok, még akkor is, ha rövid és kevés kárt okozó politikai pályát."