eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Átlagos forgalomban a régióval együtt emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 322,72 pontos, 1,59 százalékos emelkedéssel, 20.622,83 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 23,6 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények árfolyamai egyaránt erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Rózsa Balázs, az OTP Bank Nyrt. tőzsdei műveletek osztályának vezetője elmondta: kedden elsősorban azért indult meg az emelkedés a tőzsdéken, mert nyilvánosságra került, hogy hamarosan bejelentheti Görögország gazdasági mentőcsomagját.

A szakértő szerint azonban az emelkedés még nem tűnik tartósnak, inkább iránykeresés jellemezheti a piacokat az elkövetkező napokban, vagy pedig folytatódik a korábbi napok esése.

Rámutatott: kedden elsősorban az OTP húzta fel a piacot, azonban jól teljesített a Richter is, amelynek tavalyi eredménye - a cég keddi gyorsjelentése szerint - jelentősen felülmúlta az elemzői várakozásokat.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője szintén úgy vélte, hogy a keddi emelkedés csak korrekció a több napos esés után, így a következő napokban veszítenek majd értékükből a vezető papírok.

Hozzátette: kilátásban van Görögország, Spanyolország és Portugália leminősítése is rossz gazdasági mutatóik miatt, ez, ha bekövetkezik, újabb lökést adhat a börzei esésnek.

A Mol árfolyama 250 forinttal, 1,46 százalékkal 17.350 forintra erősödött, 4,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 120 forinttal, 2,34 százalékkal 5.250 forintra nőtt, forgalmuk 14,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,03 százalékkal 684 forintra emelkedett, forgalma 1,1 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama 585 forinttal, 1,47 százalékkal 40.500 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,7 milliárd forintot ért el.

Az Egis 110,3 millió forintos forgalom mellett 150 forinttal, 0,81 százalékkal 18.450 forintra csökkent.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.948,29 ponton zárt kedden, ez 10,60 pontos, 0,55 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×