eur:
394.28
usd:
365.03
bux:
65607.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nem érheti hátrány a diákokat az érettségi adatok eltűnése miatt

A leadott érettségi jelentkezések érvényesek, egyetlen diákot sem érhet hátrány az érettségi adatok eltűnése miatt - mondta Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke a Magyar Televízióban.

Az OH vezetője hangsúlyozta: a diákoknak, szülőknek nincs teendőjük, az iskoláknak kell ismét elküldeniük az adatokat.

Bakonyi László azt nem tudta megmondani, hány gyereket érint az érettségi adatok csütörtöki eltűnése. Az informatikai hiba vegyesen jelentkezhetett szakközépiskoláknál és gimnáziumoknál egyaránt országszerte. Ezért minden intézményt értesítettek a történtekről.

Megjegyezte: a szerdai és pénteki adatok beküldésekor nem észleltek hibát.

Bakonyi László szerint elképzelhető, hogy egyszerű informatikai hiba történt, de az is lehetséges, hogy az előzetes tervezésnél történt hiba. Ezt egyelőre nem tudni, ezért kérte, vizsgálják ki a történteket.

Az adatok rögzítéséhez a szoftvert 2005 óta használják, azóta folyamatosan fejlesztik.

Hátrány diákot nem érinthet, az érettségi jelentkezés a leadástól érvényes. Azoknak jelent mindez többletmunkát, akik az adatokat rögzítik.

Elmondta: az OH vizsgálatának eredményei péntekre várhatóak. Az elsődleges információk szerint a számítógép operációs rendszerével volt gond.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×