Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Wermer: Programadó beszédet tartott Orbán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Wermer András marketingstratéga szerint inkább programalkotó, mint évértékelő beszédet mondott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Millenárison. A szakértő hangsúlyozta: a Fidesz elnöke azokat a dolgokat hangsúlyozta beszédében, amelyekért egy nemzetnek közösen tenni és élni érdemes.

Nem igazán évértékelő, hanem programadó, kampányindító beszédet mondott Orbán Viktor pénteken - vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Wermer András marketingstratéga. A szakértő szerint tudni lehetett, hogy a beszéd az értékekről fog szólni, de 2009 nem az értékek éve volt.

Régóta várt dolog volt, hogy Orbán Viktor vázolja fel, milyen lesz az életünk, ha a Fidesz kerül kormányra. Ebben az értelemben pozitív volt a beszéd - fejtette ki Wermer András.

A vízió elég konkrét, amit a Fidesz elnöke kifejtett, felsorolva a legfontosabb területeket, amelyek ahhoz szükségesek, hogyan élhetünk jobb és méltóbb életet - emelte ki. A marketingstratéga szerint pontos meghatározások hangzottak el, különösen a rend és szabadság, valamint az otthon kérdésében, emellett fontos üzenet volt a magánszféra biztosítása is. Hozzátette: ezek evidenciának hangzanak, de nem azok, hiszen például az otthonteremtési támogatást is megszüntették.

Az egyik hívószó a változás volt, amelyet már két éve is használt évértékelőjében Orbán Viktor, és most érett meg a helyzet arra, hogy ez a változás lehetségessé váljon - mondta Wermer András.

A szakértő kiemelte, a Fidesz elnöke azokat a dolgokat hangsúlyozta még beszédében, amelyekért egy nemzetnek közösen tenni és élni érdemes. Ahogy Orbán Viktor mondta, a nemzeti ügyek kormányát akarja vezetni.

A remélt élethelyzetet körvonalazta Orbán Viktor, és lehet, hogy azt nem mondta el tételesen, hogyan jut el oda, de azt világosan megmondta, hova akar eljutni - hangsúlyozta a marketingstratéga. Wermer András szerint azt hangsúlyozta a Fidesz-elnök, hogy kormányfőként készen áll megcsinálni, amit szeretne.

Hanganyag: Ignáth Márk