Giró-Szász: Orbán nemcsak jobboldali kormányzásban gondolkodik

Infostart
2010. február 5. 18:00
Orbán Viktor évértékelő beszédének legfontosabb üzenete, hogy a Fidesz elnöke nem jobb- vagy baloldali, hanem nemzeti érdekek által vezérelt kormányzásban gondolkodik - mondta Giró-Szász András politikai elemző.

Orbán Viktor az évértékelőjében egyértelművé tette, hogy nem jobb- vagy baloldali, nem konzervatív vagy szocialista kormányzásban, hanem nemzeti érdek által vezérelt kormányzásban gondolkodik - mondta a pénteki beszédről az InfoRádiónak Giró-Szász András politikai elemző.

A Századvég Alapítvány igazgatója szerint ez az egyik legfontosabb üzenete a beszédnek, és ebből fakadóan világossá vált, hogy a pártpolitikusi ént az államférfiúi én mögé kívánja szorítani a Fidesz elnöke.

A következő kormányzat a nemzeti érdekek konszenzusos támogatása, a társadalom számára remény nyújtása mentén képzeli el a politikai mindennapjait - értékelte az Orbán-beszédet a politikai elemző.

Giró-Szász András kiemelte: Orbán Viktor világosan definiálta a három legfontosabb területet, a közbiztonságot, a szociális biztonságot és az egészségügyet.

A Századvég Alapítvány igazgatója szerint a közösség érdekében álló értékek újradefiniálását jelenti, hogy a Fidesz elnöke a gazdaság átalakítását, a termelés rehabilitálását, és a jegybank és a pénzügyi felügyelet megújítását hangsúlyozta.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást